Kragujevac: Dvojica uhapšena zbog nasilja i napada na policajce

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu uhapsili su dve osobe zbog nasilničkog ponašanja i napada na policijske službenike koji su intervenisali ispred jednog ugostiteljskog objekta.

Uhapšeni su i, uz krivičnu prijavu, Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu sprovedeni P. K. (22) iz Kragujevca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela nasilničko ponašanje i učestvovanje u grupi koja spreči službeno lice u vršenju službene dužnosti, kao i M. M. (25), takođe iz Kragujevca, zbog napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Postoje osnovi sumnje da je P. K. ispred ugostiteljskog objekta u naselju Stanovo u Kragujevcu dostavljaču oteo hranu koju je naručio i odgurnuo ga, odbijajući da mu plati račun.

Prilikom intervencije on je fizički napao policijsku patrolu, u čemu su mu se pridružili M. M. i još jedna osoba, za kojom se intenzivno traga.

Policijske službenike, koji su zadobili lake telesne povrede, gađali su čašama, flašama i pepeljarama, navodi se u saopštenju PU Kragujevac.

P. K. je prilikom hapšenja ometao policajce i pružao im otpor.

Njemu je sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Kragujevcu, nakon saslušanja, odredio pritvor.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.