U trendu

Kragujevac: Dvojica uhapšena zbog nasilja i napada na policajce

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu uhapsili su dve osobe zbog nasilničkog ponašanja i napada na policijske sluşbenike koji su intervenisali ispred jednog ugostiteljskog objekta.

UhapÅ¡eni su i, uz krivičnu prijavu, Osnovnom javnom tuÅŸilaÅ¡tvu u Kragujevcu sprovedeni P. K. (22) iz Kragujevca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvrÅ¡io krivična dela nasilničko ponaÅ¡anje i učestvovanje u grupi koja spreči sluÅŸbeno lice u vrÅ¡enju sluÅŸbene duÅŸnosti, kao i M. M. (25), takođe iz Kragujevca, zbog napada na sluÅŸbeno lice u vrÅ¡enju sluÅŸbene duÅŸnosti.

Postoje osnovi sumnje da je P. K. ispred ugostiteljskog objekta u naselju Stanovo u Kragujevcu dostavljaču oteo hranu koju je naručio i odgurnuo ga, odbijajući da mu plati račun.

Prilikom intervencije on je fizički napao policijsku patrolu, u čemu su mu se pridruşili M. M. i još jedna osoba, za kojom se intenzivno traga.

Policijske sluÅŸbenike, koji su zadobili lake telesne povrede, gađali su čaÅ¡ama, flaÅ¡ama i pepeljarama, navodi se u saopÅ¡tenju PU Kragujevac.

P. K. je prilikom hapšenja ometao policajce i pruşao im otpor.

Njemu je sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Kragujevcu, nakon saslušanja, odredio pritvor.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.