U trendu

Naslovne strane za petak, 07. jun 2019.

Dnevne novine objavljene u petak, 7. juna, pišu o najavi predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će redovni parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori biti na proleće 2020, o plasmanu tenisera Novaka Djokovića u polufinale Rolan Garosa i da je Vlada Srbije usvojila Predlog zakona o komunalnoj miliciji.

ALO  –  „Putin krenuo u lov na ROSU“, list piše da će Moskva kazniti pripadnike te jedinice koji su prebili njenog državljanina člana misije UNMIK na Kosovu Mihaila Krasnoščenka.

BLIC  –  „Marija Lukić živi pod terorom: Jutkini ljudi svaki dan prete da će me polomiti“, o službenici koja vodi sudski postupak protiv bivšeg predsednika Opštine Brus, Milutina Jeličića – Jutke zbog polnog uznemiravanja. List piše o plasmanu Djokovića u polufinale Rolan Garosa: „Nole zver za Zvereva“. „Krdo divljih svinja prošetalo Novim Beogradom“, o nesvakidašnjem prizoru u Bloku 30 u Novom Beogradu gde su gradjani prošle noći snimili krdo divljih svinja.

VEČERNJE NOVOSTI  –   „Spajanje izbora na proleće 2020. godine“ o izjavi Vučića. List piše da će predsednik Srbije u petak na sastanku u Bratislavi zatražiti pomoć Vašingtona za formiranje Zajednicu srpskih opština i ukidanje taksi Kosova na robu iz Srbije: „Vučić od Amerike traži pomoć za ZSO“.

DANAS  –  „Kiprijanović najavljuje prijavu protiv Šešeljevog vozača“ – piše list da će član Predsedništva Pokreta Dveri Jugoslav Kiprijanović podneti prijavu u svojstvu gradjanina protiv vozača Vojislava Šešelja jer je prošle nedelje ispred Doma Narodne Skupštine Srbije Šešeljev vozač napao Kiprijanovića bejzbol palicom. „Proteste vratiti gradjanima“, piše list pred subotnji protestni skup „Jedan od pet miliona“.

INFORMER  –  „U Srbiji za pet meseci tek šest donora“, list piše o kampanji kojom se gradjani pozivaju da budu donori organa. O posledicama poplava pod naslovom „Potop u Krupnju“.

KURIR  –   „Djilasov kum postavljao svoje ljude za vladike“, list piše da je Mladen Djordjević „kadrirao po SPC“. List prenosi ocene predsednika Srbije Aleksandra Vučića iz intervjua TV Prva „Zapad se neće odreći svog čeda Kosova“.

SRPSKI TELEGRAF  –  List piše da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovorio pojedinim  partnerima i funkcionerima iz svoje stranke koji mu rade o glavi: „Vučićeva  poruka izdajnicima“.

POLITIKA  –  „Komunalni milicionari zavodiće red i u civilu“ o predlogu Zakona o komunalnoj miliciji koji je Vlada Srbije poslala Skupštini. „Polovina tržišta srpskih voda u rukama ‘Pepsika’ i ‘Koka-Kole'“, o transakciji „Pepsika“ i češke kompanije KMV koje su kupile 100 odsto akcija „Knjaza Miloša“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.