U trendu

Niškom razbojniku 30 godina za svirepo ubistvo starice

Viši sud u Nišu osudio je danas na 30 godina zatvora Igora Usainovića (34), zvanog „Kung fu“ jer je 13. decembra 2015. godine na svirep način ubio staricu Ružicu Talević (83) u njenom stanu u Nišu.

Sudsko veće je takođe donelo i rešenje kojim mu je produžen pritvor, rekla je za Tanjug portparol suda Iva Popović.

Sud je, kako je dodala, oštećene za ostvarivanje imovinsko-pravnog zaghteva uputio na parnicu.

Usainović iz sela Rečica kod Žitorađe je osuđen zbog krivičnog dela teško ubistvo i ima pravo da se žali na ovu presudu Apelacionom sudu u Nišu.

On je inače, kako pišu mediji, višestruki povratnik u izvršenju krivičnih dela, i iza sebe već ima oko 12 godina robije.

Prema optužnici niškog tužilaštva koja je ranije objavljena u medijima, Usainovića je kritičnog dana u parku uočio staricu i pratio je do njene zgrade a onda nasumice zvonio na vrata komšijama dok od njih nije saznao u kom stanu živi.

Čim mu je otvorila vrata, ugurao je u trpezariju i oborio je na pod a zatim joj oko vrata zamotao stolnjak u nameri da je uguši.

Dok se starica otimala, Usainović je više puta udario kutijom pedale za bas gitaru po glavi nanevši joj višestruke prelome lobanje, povredivši joj mozak usled čega je ubrzo podlegla povredama ugušivši se u sopstvenoj krvi.

Useinović nije stigao da završi nameru pljačaknja starice jer je morao da pobegne kada je shvatio da u stanu ima još nekog.

Naime, u drugoj sobi spavao je staričin sin koji je, nakon što je majku našao u lokvi krvi, pozvao Hitnu pomoć.

U međuvremenu, u pokušaju da sebi obezbedi alibi, Usainović je nakon zločina otišao na redovno javljanje u nišku Policijsku upravu – što je bio dužan da čini dva puta mesečno po odluci sudije za prethodni postupak Osnovnog suda zbog ranijih krivičnih dela.

Zatim je pokušao da autobusom pobegne kod sestre u Požarevac ali ga je policija uhapsila u Aleksincu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar