U trendu

Poginuo radnik na gradilištu u Beogradu

Na gradilištu zgrade u ulici Vojislava Ilića broj 47, u Beogradu, danas je poginuo R. A. (43) iz Berana, radnik SGR „Raca“ iz Resnika.

Do nesreće je došlo kada je stradali R. A., koji bio je angažovan na poslovima tesara, silazeći sa ploče iznad petog sprata pao na ploču prvog sprata pošto su merdevine na kojima je bio „proklizale“.

Merdevine su gornjim krajem bile oslonjene na ploču iznad petog sprata, a donjim delom na dasku na cevnoj skeli, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i sociijalna pitanja.

Nastradali radnik je bio angažovan „na crno“, bez zaključenog ugovora o radu ili drugog ugovora u skladu sa Zakonom o radu, i bez podnete prijave na obavezno socijalno osiguranje.

U trenutku pada, on nije koristio sredstva za ličnu zaštitu na radu, a poslodavac ne raspolaže dokazima da mu je zaštitna sredstva izdao na upotrebu.

Poslodavac „Raca“ je izvestio nadležno II Odeljenje inspekcije rada za Grad Beograd o početku rada na izgradnji stambenog objekta na kome je došlo do smrtne povrede.

Inspektori I i II Odeljenja inspekcije rada za grad Beograd su odmah po saznanju za nesreću izašli na lice mesta i izvršili inspekcijski nadzor. U daljem postupku nadzora, na osnovu utvrđenih činjenica, inspekcija će preduzeti sve mere iz svoje nadležnosti, dodaje se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar