Posle prijave za seksualno zlostavljanje učenice u OŠ „Dragojlo Dudić“, TUČA u savetu roditelja

Samo nekoliko nedelja nakon što je učenica prijavila da su je njeni drugovi dve godine zlostavljali i pokušavali da prisile na oralni seks, došlo je do tuče i to među članovima Saveta roditelja!

Otac jednog đaka, član Saveta roditelja, fizički je napao predsednika ovog tela neposredno pre početka sednice u školi, nakon čega je ovaj, usled zadobijenih telesnih povreda prevezen na VMA, saznaje „Blic“.

Do nemilog događaja došlo je prošle nedelje.

– Istina je da se u sredu dogodio incident neposredno pre sednice Saveta roditelja koja je trebalo da se održi u 16 sati. Jedan od članova Saveta nasrnuo je na predsednika, vređajući ga i preteći mu. Odmah je pozvana policija i Hitna pomoć, te je povređeni hospitalizovan na VMA. Detalji lekarskih nalaza nam nisu poznati, tako da ne možemo u ovom trenutku da govorimo o stepenu povreda koje su mu nanete – kaže direktor škole Đuro Kosić.

On ističe da fizički obračun nije ni u kakvoj vezi sa šokantnim slučajem koji je pre par nedelja takođe zabeležen u ovoj osmoletki.

– Incident nema veze s tim. Šta više, iako lično nisam bio tu u datom trenutku, izjave svedoka govore da je do napada došlo bez razloga. Škola je i ranije imala poteškoća sa roditeljima đaka koji smatraju da problemi u ustanovi treba da se rešavaju njihovom samoinicijativom, bez saglasnosti sa ostalima, te verujemo da je to u pitanju i u ovom slučaju – objašnjava direktor.

Kosić dodaje da je usled toga sednica bila obustavljena i da se dalja procedura odvija u skladu sa propisanim zakonskim obavezama.

– Kao škola preduzimamo sve mere koje su skladu sa zakonom. O događaju je obavešteno Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i druge nadležne službe – kaže sagovornik.

On podseća da se u ovom, kao i u prethodno pomenutom slučaju još uvek ispituje odgovornost.

– Ne želimo nikoga da optužimo kao nasilnika, niti proglasimo za žrtvu. Policijski i inspekcijski izveštaji za oba incidenta još uvek nisu stigli, te odgovornost strana još nije ustanovljena – zaključuje direktor.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike