U trendu

CarGo: Pomoći ćemo formiranje novog taksi udruženja, garantujemo nova vozila i plate 150. …

Direktor kompanije CarGo Technologies Vuk Guberinić saopštio je danas da će ta kompanija pomoći taksistima da formiraju novo taksi udruženje, uz garancije da će imati minimalnu platu 150.000 dinara, kao i da će pomoći i nabavku novih vozila za buduće taksi udruženje.

„Javili su nam se pošteni taksisti koji ne žele da štrajkuju i žele da izadju iz taksi uduruženja. Udruženi sa poštenim taksistima predstavićeno novi savremeni taksi, početak nove taksi ere. Garantujemo da nijedan pošteni taksista neće ostati bez posla i minimalni profit od 150.000 dinara mesečno“, rekao je Guberinić novinarima u Medija centru u Beogradu.

Prema njegovim rečima, taksisti će imati puna radna prava, u novo taksi udruženje će biti uključene i žene, a taksisti će udruženju plaćati 2.000 dinara plus PDV mesečno, „bez skrivenih troškova“.

„Udruženje poštenih taksista prvih šest meseci će obezbediti rad bez ikakvih troškova ka samom udruženju, te troškove će kompanija CarGo subvencionisati. Nakon toga 2000 dinara plus PDV mesečno, samo za održavanje softvera“, rekao je Guberinić.

Kako je naveo, kompanija garantuje i da će pomoći novom udurženju da kupi nova vozila, kako bi pošteni taksisti obnovili svoju „flotu“.

„Ne treba od države da traže nikakve subvencije, neka država radi svoj posao, neka obnavlja škole i bolnice, a mi ćemo kao privatan sektor da se postaramo i pomognemo da se omogući nabavka ‘nove flote’. Juče smo kontaktirali partnere iz inostranstva oko nabavke 400 novih vozila“, poručio je Guberinić.

Rekao je i da garantuje svima koji se jave da će pomoći izmirenje poreskih dugovanja državi, te da nijedan „taksi kartel“ više ne sme da ohrabruje da se ne plaća porez. On garantuje, kako je naveo, i da će novo udruženje imati najsavremenije plaćanje i pomoć oko vodjenja knjiga.

Guberinić je pozvao, kako je naveo, sve poštene taksiste koji žele pomoć, da se obrate na broj 061/108-70-73 ili na mejl udruzenjepostenihtaksista@gmail.com.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.