U trendu

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo pozvao da se glasa za Srpsku listu

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju, Marko Djurić izjavio je danas da „Srbi mogu da se dele na svim republičkim izborima, ali ne i na današnjim“ – prevremenim poslaničkim na Kosovu, jer „samo glasanjem za Srpsku listu glasaju za državu Srbiju i opstanak njenih institucija u pokrajini“.

„Na svim ostalim izborima možemo da se delimo na različite stranke i kolone, ali na ovim današnjim na Kosovu i Metohiji ne možemo, jer jedina politička partija za koju Srbi treba da glasaju je država Srbija a danas je država Srbija na Kosovu i Metohiji Srpska lista“, rekao je Djurić u Kosovskoj Mitrovici.

Djurić je poručio da „niko kome je stalo do Srbije, nema pravo da ostane kod kuće“.

„Srpska lista predstavlja oličenje jedinstva države Srbije i srpskog naroda na Kosovu i Metohiji“, rekao je Djurić i ocenio da kosovski Srbi glasanjem za Srpsku listu „podržavaju ostanak institucija Srbije i prisustvo Srbije na Kosovu i Metohiji“.

Djurić je ocenio da „niko ne može da bude opušten dok i poslednji srpski birač ne izadje na glasanje i iskoristi svoje briačko pravo“.

Po njegovim rečima, „albanski potičari računuju sa tim da Srbi možda neće biti ažurni, organizovani i samosvesni, kao što su to oni, i da neće izaći na izbore“.

„Pokažimo im i dokažimo da nam je interes da budemo jedinstveni, da želimo ostanak Srbije na Kosovu i Metohiji! Veliki odziv i glas za Srpsku listu ključni su za opstanak Srba u pokrajini!“, ponovio je Djurić i dodao da je „masovan izlazak najbolji odgovor na provokacije“.

Djurić je upoozorio da ako svi Srbi ne glasaju jedinstveno, za Srpsku loistu, to bi značilo „kidanje veza i to da će pozicije rezervisane za Srbe u parlamentu zauzeti instrumentalizovani Srbi, oni koji su u funkciji Prištine“, što bi, kako je dodao, bio „veliki udarac za budućnost srpskog naroda“.

„Samo većim odzivom garantujemo očuvanje institucija Srbije na Kosovu, garantujemo sprečavanje formiranja vojske Kosova i jedino Srpska lista može i hoće to da obezbedi“, rekao je Djurić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.