U trendu

Obezbedjenje Skupštine Srbije zabranilo ulaz asistentu poslanice koji je u invalidskim kolicima

Pokret Dosta je bilo saopštio je danas da je obezbedjenje Skupštine Srbije zabranilo ulaz u zgradu asistentu njihove poslanice Ljupke Mihajlovske, koji je u invalidskim kolicima.

Obezbedjenje je objasnilo da je asistent zadržan zbog novih mera bezbednosti koje je predsednica Skupštine Maja Gojković uvela prošlog četvrtka, naveo je DJB.

Pokret je dodao da diskriminacija poslanice Dosta je bilo nije novost, ali je ocenio da je uskraćivanje personalnog asistenta „skandal i pokazatelj osionosti i nezakonitog ponašanja Maje Gojković“.

DJB navodi da je aistent plaćen iz budžeta Skupštine jer bez njega poslanica ne može da radi, i da je zato „potpuno besmisleno i nezamislivo“ da ga obezbedjenje Skupštine ne pusti.

Uz to je DJB naveo i da je Ljupki Mihajlovskoj odbijen zahtev da delegacija Univerziteta Erazmus iz Belgije bude njen gost u Skupštini Srbije 28. aprila.

„Zahtev Mihajlovske upućen Grupi za edukaciju, odbijen je usmeno, a pisano obrazloženje koje je zatražila od Svetislave Bulajić, generalne sekretarke Skupštine, nije dobila, takodje bez obrazloženja“, piše u saopštenju.

DJB ukazuje da je Maja Gojković uvela u Skupštinu nove procedure bezbednosti koje nikakvim pravilnikom nisu predvidjene.

„Ovakvo samovoljno ponašanje nema nikakvog opravdanja i predstavlja teške oblike diskriminacije poslanika, onemogućavanje njihovog poslaničkog i slobodnog političkog delovanja. Predsednica Skupštine mora da prekine samovolju i izvini se svim poslanicima čiji je rad onemogućila prethodnih dana iz samo sebi znanih razloga“, piše u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar