U trendu

Otadžbina: Vučić Briselskim sporazumom primorao na korišćenje dokumenata Kosova

Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ saopštio je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić „minimizira“ broj Srba na Kosovu i Metohiji i da im „licemerno zamera korišćenje ličnih dokumenata samoproglašene republike Kosovo“.

Otadžbina navodi da je predsednik licemeran kada ih proziva zbog kosovskih ličnih dokumenata s obzirom da ih je upravo on primorao na to ispunjavanjem Briselskih sporazuma.

„Što se dokumenata samoproglašene republike Kosovo tiče u tome prednjači njegova ‘Srpska lista’. Ona sama je registrovana po zakonu samoproglašene republike Kosovo, a njeni odbornici, poslanici, ministri i tzv. gradonačelnici svi su položili zakletvu da će čuvati teritorijalni integritet i suverenitet samoproglašene republike Kosovo“, ističe se u saopštenju.

Narodni pokret navodi i da se poslednjih dana vodi negativna kampanja protiv episkopa raško-prizrenskog Teodosija, zbog njegovih izjava da je protiv bilo kakve podele Kosova i Metohije, kao i razgraničenja izmedju Srba i Albanaca.

Povodom natpisa da Albanci naseljavaju jug Srbije, Otadžbina navodi da nema nijednog opipljivog dokaza da Albanci kupuju nekretnine u Kuršumliji, Prokuplju, Nišu, Vranju te da je to samo „gola kampanja da bi olakšala Aleksandru Vučiću da podeli Kosovo i da se razgraniči.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.