U trendu

PSG: Sve očiglednije pogubne posledice ekonomske politike SNS

Pokret slobodnih gradjana (PSG) saopštio je danas da su pogubne posledice ekonomske politike Srpske napredne stranke sve očiglednije i kao primer naveo pokretanje stečajnog postupka nad Srpskom fabrikom stakla u Paraćinu i otpuštanje 230 zaposlenih u toj kmpaniji.

„Da je reč o potpunom slomu pravnog sistema svedoče i navodi uplašenih radnika da je odredjivanje broja ‘prekobrojnih’ učinjeno na osnovu nepoznatih kriterijuma. Kulminciju bezakonja predstavlja čak i sprečavanje radnika da udju u prostorije fabrike kako bi uzeli lične stvari“, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se ocenjuje da je izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će „Srbija uskoro morati da uvozi radnu snagu“ poprima „obrise crnog humora“, a da on ni sam ne veruje u priče o blagostanju, čemu svedoči izjava tokom posete Žagubici da je „ponosan što je došao medju sirotinju“.

„Neuspešni i jeftini pokušaj prebacivanja odgovornosti na opoziciju, tvrdnjom da stanovnike Žagubice svrstavaju u gradjane drugog reda, ne abolira vladajuću koaliciju od odgovornosti za katastrofalne uslove života (ne samo) gradjana Žagubice“, navodi se u saoštenju.

PSG je pozvao gradjane da se „svim demokratskim sredstvima odupru lažima, obmanama i pretnjama kojima vlast SNS svakodnevno zastrašuje gradjane“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar