U trendu

Putin otkrio do sada nepoznate stvari o Bajdenu

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da su na samitu sa američkim liderom u Ženevi definisani ključni stavovi u kojima može doći do približavanja dve zemlje . Postoje stvari koje su apsolutni prioritet i koje predstavljaju interes za obe zemlje, rekao je Putin i dodao  da je Bajden profesionalac kojem ništa ne promiče.

„Definisali smo pravce i tačke gde možemo govoriti o mogućem približavanju pozicija u budućnosti. Postoje stvari koje i za nas i za Sjedinjene Države predstavljaju apsolutni prioritet i interes“, rekao je Putin samo dan nakon sastanka sa američkim kolegom u Ženevi.

On je naveo da u to spada pitanje obuzdavanja trke u naoružanju.

Ruski predsednik je rekao da slika koju o američkom predsedniku Džozefu Bajdenu stvaraju mediji nema nikakve veze sa realnošću.

„Želim da kažem da ta slika predsednika Bajdena koju stvaraju mediji, i naši i čak američki mediji, nema nikakve veze sa realnošću“, rekao je Putin.

Kako je dodao, Bajden je profesionalac i s njim se mora veoma pažljivo raditi da se nešto ne bi propustilo.

„Njemu samo ništa ne promiče, budite uvereni u to“, rekao je ruski predsednik.

Prema njegovim rečima, američki predsednik sve radi vešto. Atmosferu na pregovorima je ocenio kao dobronamernu.

„On (Bajden) je koncentrisan, zna šta želi da postigne i to radi vrlo vešto, to se odmah oseti. Ali, pri svemu tome atmosfera je bila dobronamerna“, rekao je Putin.

Putin je još rekao da računa da će Bajdena pustiti da radi i da se situacija koja je postojala u rusko-američkim odnosima proteklih godina neće ponoviti.

„Nadam se da neće biti kao što je bilo prethodnih godina i da će ga pustiti da radi na miru“, rekao je on.

„Mi ćemo sa svoje strane štititi naše interese. Spremni smo da nastavimo ovaj dijalog onoliko koliko bude bila spremna američka strana“, zaključio je Putin.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)