U trendu

Bošnjaci ne podržavaju sutrašnje zasedanja Narodne skupštine Republike Srpske

Klub poslanika bošnjačke Koalicije „Domovina“ ne podržava za sutra najavljeno posebno zasedanje Narodne skupštine Republike Srpske (RS) o reviziji presude Međunarodnog suda pravde po tužbi BiH protiv Srbije, jer smatraju da je to još jedan udar na državu BiH, negiranje stradanja Bošnjaka i mešanje u pravna pitanja.

Poslanik te koalicije Nedim Čivić (SDA) rekao je Feni da nije bilo potrebe za sazivanje te, kao i nekih ranijih posebnih sednica, koje su, kako ističe, jedan vid političkog pritiska na državu BiH, te da se o pravnom pitanju ne treba raspravljati.

Dodao je da će sednici prisustvovati samo u jednom njenom delu kako bi izneli svoje stavove, a potom će napustiti skupštinsku salu.

„Pretpostavljavam da će se sutra tokom celog dana osporavati presude najvećih međunarodnih pravnih institucija i presuđeni genocid nad Bošnjacima u BiH. Mi kao predstavnici bošnjačkog naroda ne možemo slušati neistine, laži, frustracije, pretnje, srbovanje i osporavanje druga dva naroda u tom bh.entitetu“, kazao je Čivić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.