U trendu

CeMi: DPS 34,2 odsto, Koalicija Za budućnost Crne Gore 33,7 odsto

Koalicija DPS – Odlučno za Crnu Goru Milo Djukanović, na osnovu 49,8 odsto obradjenog materijala sa danas održanih parlamentarnih izbora ima podršku 34,2 odsto, a koalicija Za budućnost Crne Gore 33,7 odsto birača, saopšteno je iz Centra za monitoring (CEMI).

Koalicija Mir je naša nacija koju predvode Demokrate Alekse Bečića ima podršku 12,6 odsto odsto birača.

Koalicija Crno na bijelo koju predvodi URA ima podršku od 5 odsto, Bošnjačka stranka  4, 4 Socijaldemokrate 4,3 i Socijaldemokratska partija 3 odsto.

Albanska koalicija Jednoglasno 1.1 odsto, Albanska lista 1.4 odsto, HGI 0,2 odsto, saopšteno je iz CeMi-ja.

Ukoliko neka od hrvatskih listi predje 0,35 odsto ona dobija rezervisani mandat, rekao je predsednik UO CeMi Zlatko Vujović.

„Ukoliko albanske liste predju, kao što prelaze, 0,7 odsto, njihovi rezultati će biti sabrani pa bi u ovom trenutku imali 2,6 odsto i dva mandata“, rekao je on.

Na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori, koji su danas održani, biračko pravo iskoristilo je 409.880 građana, odnosno 75,9 odsto od ukupnog broja birača, saopštio je Centar za demokratsku tranziciju (CDT).

Na parlamentarnim izborima 2016. godine izlaznost do 20 sati je bila 73,4 odsto, a 2012. godine 70,6 odsto.

PR koordinatorka Centra za monitoring (CeMI) Maja Bjelić, kazala je da je njihovom pravnom timu pristiglo više od 660 prijava nepravilnosti.

„Od toga 37,2 odsto nepravilnosti su prijavili gradjani, a 62,8 odsto CeMI-jevi posmatrači. Pristigle nepravilnosti su u procesu verifikacije i odmah po završetku verifikacije će biti dostupne gradjanima na sajtu www.ferizbori.me i www.izbori.cemi.org.me“, kazala je Bjelić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.