U trendu

Nemci šokirani rasističkim ispadom sekretarke hrvatske ambasade

Skandal s rasistickim i antinemačkim postovima na Fejsbuk profilu prve sekretarke hrvatske ambasade u Nemačkoj Elizabete Madarević, postao je tema i u medijima nemačkog govornog područja.

Televizija ZDF izveštava da se hrvatsko Ministarstvo spoljnih poslova oštro ogradilo od njenih stavova i da ju je pozvalo na razgovor.

Podseća se da je Madarević na svom profilu na Fejsbuku zagovarala „belu Evropu“ i izražavala ksenofobne i homofobne stavove, prenosi Index.

Navodi se i da je jednom autorskom tekstu nemačkoj kancelarki Angeli Merkel zamerila “nedostatak lične kulture”.

„Slučaj dobija na važnosti zbog toga što Hrvatska početkom godine preuzima predsedavanje EU“, prenosi ZDF.

„Prvo odbrana svojih stavova, onda navodno hakerisanje”, ironičan je Der Standard u vezi s tim što je Madarević najpre rekla da ima pravo da izjavljuje takve stvari, da bi sutradan tvrdila kako je žrtva hakera i da se preko nje napada vlada.

Austrijski tiražni tabloid Kronen Cajtung piše o “mržnji na Fejsbuku” te da je hrvatska prva sekretarka izazvala dramu u Berlinu svojim postom o „čistoj i autentičnoj i beloj Evropi“.

(Tanjug)

4 komentara
 1. Anonimni

  Sta je to SEKRETARKA? To je nesto slicno kao sekretarica na srpskom?

 2. Milovan

  Ma sta sokirani.??? Oni su i primljeni u EU.A primila ih Njemacka.A samo zato da pricaju ono sto Svabe vole da cuju,ali nesmeju reci.

 3. Anonimni

  Pa što je ne proglase za personu non grata, kad su takvi čistunci?

  1. Boban

   Samo je otvoreno napisala ono što svi misle

Napišite komentar