U trendu

I treći upisni rok na univerzitetima, ima još mesta

Na Beogradskom univerzitetu je, posle završetka drugog upisnog roka, ostalo slobodno 1.648 mesta, pa će biti raspisan i treći, piše „Blic“.

List, u izdanju od utorka, navodi da je slična situacija i na drugim univerzitetima u Srbiji.

Beogradski univerzitet je u septembarskom roku ponudio više od 2.000 mesta, od čega skoro petinu na budžetu. Brucoši su, međutim, popunili tek 215 budžetskih i 240 samofinansirajućih mesta.

„Komisija za upis je donela odkluku da se otvori treći upisni rok i fakulteti su o tome obavešteni, a koji će učestvovati u tom roku, znaćemo sledeće nedelje“, ističu s Univerziteta.

Najveći razlog velikog broja nepopunjenih mesta prorektor za nastavu Vlastimir Nikolić vidi u tome što je 1998. godine (kada su rođeni ovogodišnji maturanti) rođeno manje dece ali i to što se dosta njih seli u druge krajeve Srbije.

Beogradski univerzitet je ove godine raspisao konkurs za upis na osnovne studije za ukupno 15.317 studenata, od čega 9.497 na budžetu.

Kvote su već u prvom roku popunili Arhitektonski, Biološki, Elektrotehnički, Mašinski, Saobraćajni fakultet, Fakultet bezbednosti, Fakultet veterinarske medicine, FASPER, Fakultet organizacionih nauka i Fakultet političkih nauka.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar