NAJOPASNIJA tri meseca za vozače

Načelnik Uprave saobraćajne policije Nebojša Arsov kaže  da policija pojačano kontroliše vozače posebno na alkohol i prekoračenje brzine.

Tradicionalno, tokom sabora trubača u Guči pojačane su kontrole policije. Najčešće se prave prekršaji vezani za alkohol, prekoračenje brzine, nekorišćenje pojasa, nepropisno preticanje.

Nebojša Arsov je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da su trojica vozača iz Guče zaustavljena sa više od tri promila alkohola u krvi.

Poslednje tri godine tokom jula, avgusta i septembra nastradalo je 558 osoba, a u julu ove godine je poginulo 40 osoba što je manje nego u tom mesecu prethodnih godina, kaže načelnik Uprave saobraćajne policije, prenosi RTS.

Kada je reč o tehničkim pregledima, Arsov ukazuje da su najčešće neispravnosti kočionog sistema, izduvnih gasova i svetlosne signalizacije.

Većina tehničkih pregleda nema nedoumica oko pravila, napominje Arsov i dodaje da neistine u medijima plasiraju oni tehnički pregledi koji su do sada zarađivali tako što preglede vozila nisu ni vršili.

(Danas)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike