U trendu

Naslovna strana za subotu, 3. avgust 2019. godine

Na naslovnim stranama današnjih izdanja beogradske štampe su izveštaji o protestu Eparhije raško-prizrenske zbog mise na temeljima pravoslavne crkve u Novom Brdu, o najvišim prijavljenim zaradama u Srbiji i o episkopu bačkom Irineju, portparolu SPC.

ALO  –  „Popio pilulu, pa klao druga kao da je vanzemaljac“, list piše da se to dogodio izmedju dvojice državljana Srbije u španskom letovalištu Kosta del Sol gde je jedan od njih teško povredjen. „U Srbiji zvanično 25.612 milionera“, list piše o najvišim prijavljenim prošlogodišnjim zaradama.

BLIC  –  „Zaradili bogatstvo na organima Srba“, piše list o trgovini organima tokom rata. U organizaciji Blica čišćena Mijajlovačka reka kod Trstenika „Da ne bude više poplava zbog smeća“.

VEĆERNJE NOVOSTI  –  Pod naslovom „Držali misu u srpskoj svetinji“ u Novom Brdu, na Kosovu, umesto koje se navodno gradi katolička crkva.

DANAS  –  „Skandal predsednika sramota za Srbiju“ – Aleksandar Vučić čitao poverljiva dokumenta u TV-emisiji. Episkop bački Irinej, član Sinoda i portparol SPC, kaže da „U Crkvi ne postoji ‘delikt mišljenja’ „.

INFORMER  –  „Traže robiju za Vučića“, list piše o komentarima opozicionih lidera povodom navodnog prisluškivanja predsednika Srbije. „Srbi se poklali zbog žene“ u Španiji.  

KURIR  –  „UNMIK ima dokaze o Haradinajevim zločinima“, list piše o trgovini organima tokom rata na Kosovu. Iz Španije list piše pod naslovom „Srbin klao druga na terasi“.

POLITIKA  –  Pod naslovom „Menadžeri kolo vode“ – o zaradama u Srbiji u 2018. godine. „Misa u pravoslavnom hramu“, list piše da se u Novom Brdu „prekraja istorija“.

SRPSKI TELEGRAF  –  „Podneta prijava protiv tužioca Gorana Ilića“ – Savet za monitoring i borbu protiv korupcije Transparentnost podneo krivičnu prijavu protiv zamenika republičkog javnog tužioca. „Mračna tajna o izdaji Krajine“ – list piše o „službenim beleškama državne bezbednosti o ratu u Hrvatskoj“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.