U trendu

Trifunović: Jednokratna pomoć za bolesnu decu – sakupljanje jeftinih političkih poena

Sve dok se ne donese sistemsko rešenje kojim će se pomoći svakom bolesnom detetu u Srbiji, davanje jednokratne pomoći države humanitarnim organizacijama nije ništa drugo nego sakupljanje jeftinih političkih poena onih koji tu državu predstavljaju, izjavio je za list „Danas“ osnivač fondacije „Podrži život“, glumac Sergej Trifunović.

On je pozdravio odluku Vlade Srbije da opredeli novac za lečenje još petoro dece za koje se sredstva skupljaju preko fondacije „Podrži život“, ali je upitao šta će biti posle toga.

„To je jednokratna pomoć. Šta ćemo sledećeg meseca, kada se pojavi novih sedmoro obolelih mališana. Ko će za njih obezbediti sredstva. Neka nadležni donesu sistemsko rešenje kako bi svi mogli da se leče“, kazao je Trifunović za „Danas“.

Vlada Srbije donela je odluku o dodeli sredstava za nastavak lečenja dečaka Dušana Todorovića iz Svilajnca u zdravstvenoj ustanovi u Španiji u iznosu od 29,6 miliona dinara.

Sredstva koja je Vlada opredelila biće korišćena za eventualne troškove lečenja dečaka Dušana Todorovića i još petoro dece u inostranim zdravstvenim ustanovama za čije lečenje Fondacija „Podrži život“ prikuplja sredstva.

Ta odluka Vlade usledila je nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić naveo da će za Dušana Todorovića država obezbediti novac, a Trifunović se preko Tvitera obratio Vučiću ističući da još petoro dece čeka na neophodan novac, ukupno 250.000 evra, kako bi nastavilo lečenje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (3)