U trendu

HongKong: Policija izvršila pretres u univerzitetskom kampusu

HONG KONG – Hongkonška policija saopštila je da je obavila pretres u univerzitetskom kampusu zbog osnovane sumnje da se taj prostor koristi za pravljenje benzinskih bombi za napad na policiju.

Policija je kritikovana zbog jučerašnjeg ulaska u kineski univerzitet u Hong Kongu, što su neki nazvali napadom na visoko obrazovanje i znakom pogoršanja odnosa između policije i javnosti, prenosi AP.

Glasnogovornik policije Ce Čun-Čung rekao je na današnjoj konferenciji za novinare da je akcija preduzeta nakon što je došlo do još jednog napada na policiju koja je čuvala pešački most pored kampusa.

Čung je postavio pitanje kako demonstranti i studenti nabavljaju stotine benzinskih bombi i brzo ih raspoređuju u blizini, rekavši da to izaziva snažnu sumnju da su se tamo i okupili.

„Nigde u Hong Kongu nema bezakonja“, rekao je Ce i dodao da će policija tragati za onima koji krše zakon gde god da potraže utočište.

Policija je saopštila da je u toku jučerašnjeg dana širom Hong Konga ispalila 1.567 kanistera sa suzavcem i 1.312 gumenih metaka. Ukupno su uhapšene 142 osobe, a 10 ljudi je s povredama prebačeno u bolnice.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.