U trendu

London: Policajka prekoračila ovlašćenja kada je tukla bivšeg fudbalera pre smrt

LONDON – Britanska policajka proglašena je krivom zbog prekomerne upotrebe sile nad bivšim fudbalerom Aston Vile, Mančester sitija, Sosijedada i Fenerbahčea, Dalijanom Atkinsonom, koga je tukla pendrekom, utvrdilo je ekspersko veće.

Tribunal je saopštio danas da je Meri Elen Betli-Smit, policajka Vest Mersije, pogrešno postupila kada je tri puta udarila Atkinsona tokom incidenta od 15. avgusta 2016. godine, nakon čega je bivši fudbaler preminuo, preneo je „Skaj njuz“.

Atkinson je oboren na zemlju pre nego što je udaran, a onda onda ga je policajka Betli-Smit (33) udarala pendrekom, tvrdeći da je to radila dok je on pokušao da ustane ispred doma svog oca u gradu Telford.

Međutim, očevidac je rekao da se pokojni fudbaler „nije mrdao“ i da „nije pružao otpor“.

Tribunal je utvrdio da su prva tri udarca, pre nego što ga je drugi policajac Bendžanim Mok udario, bila „zakonita“, ali je utvrdio da je odluka Betli-Smit da ga udari još tri puta bila „nepotrebna, neprikladna i nerezonska“.

Tim stručnjaka će čuti dokaze o tome da li će policajka, koja je bila na probnom radu u vreme incidenta, moći da zadrži posao ili da se suoči sa kaznom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.