najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

SAD neće popustiti u borbi protiv Islamske države

Američki predsednik Barak Obama obećao je danas da SAD i njeni međunarodni partneri “neće popustiti” u borbi protiv terorističke organizacije Islamska država, ističući da svet neće prihvatiti ekstremističke napade na civile u Parizu i na drugim mestima kao “novi standard”.

“Naše najmoćnije oruđe je da kažemo da se ne plašimo”, izjavio je Obama završavajući devetodnevnu posetu Aziji.

Obama je pozvao predsednika Rusije Vladimira Putina da se pridruži koaliciji koju predvode SAD, ističući da je Islamska država optužena za obaranje ruskog putničkog aviona u oktobru u kojem je poginulo 224 ljudi.

On je izjavio da je nedavno rekao Putinu da treba da se bori protiv onih koji su ubili građane Rusije.

Prema njegovim rečima, Rusija treba da donese stratešku odluku i da se bori protiv Islamske države, a ne snaga sirijske umerene opozicije koje pokušavaju da zbace sirijskog predsednika Bašara Asada sa vlasti.

Obama je kazao da nasilje u Siriji ne može da se zaustavi dok je Asad na vlasti i dok Rusija ne prestane da podržava sirijskog predsednika.

On je govorio u Kuala Lumpuru, u Maleziji, gde je prisustvovao godišnjem sastanku Asocijacije zemalja jugoistočne Azije (ASEAN). U toku posete Aziji takođe je boravio na Filipinima i u Turskoj, gde se sastao sa Putinom na marginama samita G20.

Komentarišući ekstremiste Islamske države, američki predsednik je rekao da su “oni gomila ubica s dobrim društvenim medijima”.

Kako je ranije najavljeno, francuski predsednik Fransoa Oland boraviće u utorak u poseti Vašingtonu gde će sa američkim kolegom Barakom Obamom razgovarati o borbi protiv džihadista iz Islamske države.

(Beta)

1 komentar
  1. djoka

    A ko kaže da se ti uopšte boriš protiv ID???

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike