U trendu

Ukrajinske stranke traze sankcije poslanicima Drzavne dume

KIJEV – Dve stranke u ukrajinskom parlamentu – „Evropska solidarnost“ i „Glas“, zahtevaju uvođenje sankcija poslanicima Državne dume Rusije koji su izglasali nacrt rezolucije o priznanju samoproglašenih Donjecke narodne republike (DNR) i Luganske narodne republike (LNR).

Predsednik Donjeg doma parlamenta Vjačeslav Volodin izjavio je da će dokument odmah biti upućen predsedniku države, prenosi agencija RIA Novosti.

Državna duma odobrila je nacrt rezolucije o priznanju DNR i LNR, a za ovu odluku glasao je 351 poslanik, protiv je bilo njih 16, a uzdržan jedan poslanik, navodi agencija TAS S.

„Ovo znači nastavak rata protiv suvereniteta i teritorijalnog integriteta Ukrajine. To znači da naši zapadni partneri nisu paničili, već su upozorili svet i društvo da postoje desetine scenarija za rasparčavanje naše zemlje,“ rekla je poslanica iz ukrajinske stranke „Evropska solidarnost“ Irina Heraščenko poslanicama u Vrhovnoj radi u ime obe stranke.

Kako je istakla, opozicija zahteva od ukrajinskih vlasti da objave svoj plan zaštite teritorijalnog integriteta Ukrajine i pozvala da se poslanici Državne dume uvrste na spisak sankcionisanih.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.