Kajli Minog

Kajli Minog (Kylie Minogue) rođena je u Melburnu, u Australiji, 28. maja 1968. godine. Prvo pojavljivanje u medijima imala je u australijskoj seriji „Neighbours“, koja je kasnije doživela svetski uspeh, najveći u Britaniji. S obzirom na uspeh serije, mnogi važni ljudi zapazili su talenat ove pevačice koji je danas najviše došao do izražaja.

Međutim, put do svetske slave koju je danas stekla, nije bio nimalo lak, ali ni kratak. Njen prvi singl realizovan je u Britaniji rane 1988. godine pod nazivom „I Should Be So Lucky“. Ovaj album je, kao i mnogi sledeći albumi, bio na samom vrhu top 10 liste britanskih singlova, ali uglavnom vremenski veoma kratko. To je verovatno i bio razlog umerenog svetskog uspeha Minogove. Njen najpoznatiji duet bio je sa tada veoma popularnim pevačem – Džejsonom Donovanom (Jason Donovan). Zajedno su otpevali hit „Especially For You“, koji je jedno vreme zauzimao prvo mesto britanske top 10 liste.

Uporedo sa muzičkom karijerom, Minogova je dobijala i filmske uloge, doduše, uglavnom sporedne. Svoj imidž drastično je promenila 1991. godine, kada je od devojke iz susedstva postala veoma seksepilna i provokativna žena. Mnogi smatraju da je glavni uzrok ovakve promene bila njena ljubavna veza sa pevačem grupe INXS – Majklom Hačensom (Michael Hutchence). Ova promena donela joj je mnogo veću medijsku popularnost nego što je imala ranije i podigla joj karijeru na viši nivo.

Njen prvi pravi i veliki svetski uspeh bio je duet „Where The Wild Roses Grow“ sa Nikom Kejvom (Nick Cave) snimljen 1996. godine. U narednih pet godina, Kajli je imala najveću krizu u svojoj karijeri. Promenila je veliki broj diskografskih kuća, što zbog nesporazuma, što zbog komercijalizacije, što zbog neuspeha.

Međutim, kada se očekivalo da je ovo uvod u kraj njene karijere, realizovala je najpopularniji svetski hit u 2001. godini – „Can“t Get You Out Of My Head“. Hit koji ju je doveo na vrhunac slave doneo joj je i puno muzičkih nagrada. Danas je još uvek neudata (mada planira da se uda) i jedna od najvećih svetskih muzičkih zvezdi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.