najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

Na koncert Dina Merlina bez zastava

Uoči koncerta Dina Merlina u Beogradu, 24. i 25 oktobra u Kombank areni, odjeknula je vest da je zabranjeno unošenje zastava bilo koje simbolike.

Nakon toga, stiglo je saopštenje Kombank arene i organizatora koncerta Digi Media-e, objašnjavajući zašto su doneli takvu odluku, prenose beogradski mediji.

“Deo teksta o bezbednosti za koji nas pitate je stav policije i preneli smo ono što je policija dala kao zvanični apel i to ne samo u slučaju ovog koncerta nego, ukoliko ste pratili neki sličan događaj, znate da to važi kao preporuka za svaki događaj ovakve vrste.

Zastave se obično stavljaju na izvestan predmet od čvrstog materijala koji spada pod predmete koji ugrožavaju bezbednost. Smatramo da  svaki dobronameran čitalac vrlo lako može shvatiti koji deo obima pojma zastava može biti problematičan i da samim tim nije navedeno ‘čije’ zastave, jasno je da su zastave uzete kao oznaka za specifičan skup predmeta iste vrste. Dakle, sve zastave.

Iako ne vidimo nijedan logički utemeljen razlog da se zastava bilo koje simbolike unosi na muzički koncert, naše se obaveštenje ipak odnosilo na pitanje čisto fizičke (ne metafizičke) sigurnosti i bezbednosti u slučaju zastava sa čvrstim držačima. Mada nalazimo da nije nimalo zgodno ići na koncert sa zastavom u rukama i da to nijednom ljubitelju muzike nije u ovom trenutku na pameti”.

Izjava Kombank arene: “Na poleđini svake ulaznice za bilo koji događaj koji se održava u Kombank areni, navedeno je koje predmete je zabranjeno uneti, a koji ugrožavaju bezbednost lica koja se za vreme te manifestacije nalaze u objektu Kombank arene.

Pred svaki događaj, na tzv ‘štab’ sastanku na kome su prisutne sve potrebne službe bez kojih događaj ne može da se održi, a među kojima su predstavnici policije, obezbeđenja, organizatora, kontrolori ulaznica, i drugi, svaki put se ponovo prelaze sve stavke i vrše procene upravljajući se prema tipu događaja. Generalno, o kojoj god manifestaciji da se radi, predmeti koji mogu da ugroze bezbednost posetilaca, a među kojima su i predmeti od čvrstog materijala kao što to može biti šipka, držač zastave, ali i bilo kog drugog predmeta, npr. kišobran, nije dovoljno uneti u Kombank arenu, kao i u bilo koji drugi objekat sličnog tipa”.

Organizatori su saopštili da će Arena biti domaćin oko 40.000 fanova tokom dve koncertne večeri, koje će, po svemu sudeći, kako prenose, ponoviti spektakl iz 2011. godine.

Ova godina je za Dina Merlina ujedno i jubilarna – pre tačno 30 godina snimio je prvu ploču sa bendom Merlin, s koje se izdvojila pesma “Kokuzna vremena”.

Vlasnik desetina hitova pripremio je za Beograđane repertoar od 30 pesama, uključujući i pesme s novog albuma “Hotel Nacional””, koje su već našle put do publike.

Merlinu će se ovoga puta na sceni pridružiti 20 muzičara, a scenski spektakl upotpuniće vrhunska rasveta, K20 Wash i Sharpy svetlosni efekti iz A.LEDA serije. Dešavanja na sceni biće projektovana i na sfernom LED ekranu.

2 komentara
  1. Batamrca

    Ovom ja ne bih dozvolio da uđe uopšte u Srbiju, a kamoli da drži koncert svoj ovde, još i da postavlja uslove. Nečuveno! To samo mi možemo dopustiti kad smo ludi.

  2. Darlinka

    Dokle će više da nas ucenjuju i ponižavaju, pa čak i ovaj osvedočeni protivnik svega što je srpsko? Zastave nisu za muzičke koncerte, ali ovo, naročito, objašnjenje je sramno. DOKLE VIŠE???!!!

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike