Pola Abdul

Pola Abdul (Paula Abdul) rođena je 19. juna 1962. godine u San Fernandu, u Kaliforniji. Još kao mala, poznata pevačica bila je član mnogih dens trupa, a već u tinejdžerskim godinama postala je čirlidersica Los Anđeles Lejkersa, da bi sa 17 godina bila koreograf lidersica iz Los Anđelesa.

Ubrzo je dobila posao u timu porodice Džekson – koreografiju za tada veoma mladu Dženet Džekson. Veliki uspeh koji je postigla u poslu sa Dženet Džekson skrenuo je pažnju holivudskih slavnih ličnosti. Usledile su ponude da radi koreografiju za ZZ Top, Duran Duran, Pointer Sisters…

Početkom devedesetih godina, odlučila je da se i sama oproba u ulozi muzičara. Prva dva albuma, „Forever Your Girl“ i „Shut Up And Dance“, munjevitom brzinom donela su joj slavu u Americi. Postala je simbol svih igračkih trupa i idol tinejdžerki. Ipak, prezauzeta poslom koreografije u filmovima, kasnije i u braku sa Emiliom Estavezom – sledeći album objavila je tek 1995. godine i on je imao manji uspeh od prva dva.

Ovo je verovatno jedina poznata pevačica koja se odrekla karijere u muzičkoj industriji zbog posla koreografa. Kako je jednom i sama rekla, koreografija je posao koji voli i u kom želi da bude apsolutno najbolja. Godine 1997. oprobala se i na filmskom platnu, igrajući u filmu „Touched By Evil“, zabranjenom za mlađe od 18 godina.

Danas i dalje radi kao koreograf u filmskoj i muzičkoj industriji. Poverenje su joj ukazali najbolji u svom poslu: Kajli Minog, Britni Spirs i mnogi drugi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.