Vlada Divljan

Pevač, kompozitor i gitarista, Vlada Divljan rođen je u Beogradu 1958. godine. Muzikom je počeo da se bavi još u starijim razredima osnovne škole. Prve grupe u kojima je svirao bile su „Merilin“ i „Zvuk ulice“. Početkom 1980. godine diplomira na Rudarsko-geološkom fakultetu. Iste godine pojavljuje se u sada već legendarnoj grupi „Idoli“. Slavna četvorka postojala je do 1984. godine.

Nakon prestanka rada sa „Idolima“, neko vreme pokušava da oformi novi bend, ali od toga odustaje i započinje samostalnu karijeru. Prvi solo album snima 1988. godine, u saradnji sa pijanistom Aleksandrom Šandorovim, koji do tada nije imao iskustva u rok muzici.

Posle debi albuma, Vlada Divljan se dosta posvećuje komponovanju muzike. Radio je muziku za mnoge TV serije, filmove i pozorišne predstave. Izdvojile su se njegove kompozicije za filmove „Kako je propao rokenrol“ i „Crni bombarder“. Sa Srđanom Gojkovićem – Giletom iz „Električnog orgazma“ radio je muziku za pozorišnu predstavu „Rokenrol za decu“ i za dečju TV seriju „Fazoni i fore“.

Godine 1991. odlazi u Sidnej, u Australiju, gde je neko vreme svirao po klubovima i radio radijske emisije na srpskom jeziku. Povremeno se vraćao u Jugoslaviju, gde je održavao po nekoliko koncerata, da bi se definitivno vratio 1997. godine i sa svojim Old Stars bendom počeo da snima nov album.

Do danas nije prestao da održava koncerte po klubovima u zemlji. Živi u Beogradu sa porodicom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.