U trendu

Cela porodica je samo nestala i niko ne zna zašto (video)

Bili su obična porodica. Mark Tromp i supruga Džejkoba imali su uspešnu plantažu crvenih ribizla u okolini australijskog grada Melburna. Ali, bez ikakvog upozorenja su nestali krajem avgusta. Supružnici i njihovo troje dece ušli su u automobil i krenuli prema severu. Pobegli su sa farme i ostavili su iza sebe pasoše, kreditne kartice i mobilne telefone. Prema svemu sudeći, planirali su da putuju bez ostavljanja tragova. Plaćali bi samo gotovinom, a sve kako niko ne bi mogao da ih slediti. Posle se saznalo da su Mark i Džejkoba imali sve više psiholoških problema i barem jedno od njih bilo je uvereno da neko hoće da ih ubije i opljačka. Jedini mobilni koji su poneli sa sobom pripadao je sinu Mičelu, ali nakon tridesetak kilometara naterali su ga da baci. Bili su uvereni da neko može da ih prati koristeći signal sa mobilnog.

25-godišnji Mičel kasnije je ispričao australijskim medijima da je odlučio da ode sa porodicom samo kako bi bio siguran da im neće biti ništa. Roditelji su ga zabrinuli zato što im se sve više stvari priviđalo i postajali su sve naporniji. Prvog dana porodica je prevalila oko 800 kilometara. U utorak ujutro, 30. avgusta 2016., Mičel je napustio porodicu u begu. Dve sestre Rijana i Ela ostale su sa roditeljima. Ostatak porodice uputio se prema popularnom turističkom odredištu Dženolan Kejvs. Jednom kad su došli do pežina, kćerke su odlučile da pobegnu od roditelja. Ukrale su automobil i zaputile se prema civilizaciji. Jednom kad su došle do gradića Gulborn, prijavile su policiji da su njihovi roditelji nestali. Kako piše BBC, australijsku javnost zaintrigiralo je kako jedna porodica može na tako neobičan način da se rastane i da zaluta. Nisu lutali u po hljadama kilometara prazne australijske unutrašnjosti, celo vreme bili su u blizini velikih gradova i to u državi koju poznaju. Svi su mislili da je bila reč o običnom porodičnom izletu koji je završio nesuglasicama. U Gulburnu su se i sestre razišle. Ela je otišla kući, natrag na plantažu gde je zatekla policiju koja je tražila porodicu. Brat Mičel došao je nešto kasnije zato što je išao vozovima, a sestra je išla kući ukradenim automobilom. Njih dvoje naizgled su bili mentalno zdravi, ali sestra Rijana nije tako dobro prošla.

Rijanu je pronašao vozač kamiona nakon što se zaustavio nakon sat vremena vožnje izvan Gulburna. Rekao je da nije znala ni kako se zove ni gde se nalazi. Odvedena je u obližnju bolnicu gde je prebačena na psihološku ustanovu, gde je i danas. Australijska policija kaže da Rijana neće biti optužena zbog krađe vozila, na račun njenog mentalnog zdravlja. Interes javnosti sve je više rastao i počela je velika potraga za nestalim supružnicima. Mark i Džejkoba krenuli su prema Melburnu, prema plantaži i deci. Međutim, par dana kasnije su se rastali u gradu Vangarati. Džejkoba je krenula prema severu i pronađena je 350 kilometera od Vangarate. Niko nije otkrio kako je tačno prevalila stotine kilometara, a ljudi koji su je pronašli kažu da je bila potpuno rastrojena. Odveli su je u bolnicu i prebacili u Gulburn kako bi zajedno sa kćerkom započela psihološki oporavak. Mark je ostao u Vangarati, gde su ga nekoliko dana kasnije pronašli policajci. Šest dana nakon što je počela porodična avantura, Mark Tromp pronađen je pokraj puta u blizini vazdušne luke. On je kasnije pušten, ali niko nije razjasnio zašto je porodica samo nestala.

Policija nije pronašla tragove droge, nisu imali ranije dijagnoze psiholoških poremećaja, nisu imali dugova i nisu bili članovi nekog kulta. „Ovo je najbizarniji slučaj koji sam ja video u poslednjih trideset godina“, rekao je jedan od policajaca koji radi na slučaju. Međutim, neki izveštaji kažu da policija razmatra mogućnost da su supružnici doživeli retki psihološki fenomen „folie a deux“. Doslovno prevedno kao ludilo para, u takvim situacijama bliski supružnici stvore spiralu ludila. Tada jedno drugom pomažu da sve dublje tonu u ludilo. Verovatno nikad neće biti potpuno razjašnjeno zašto je porodica nestala, ali policija kaže da neće raditi na drugim optužnicama i prepuštaju porodici Tromp da sama rešava svoje probleme, prenosi Express.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike