najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Dženifer Lopez otkriva tajnu dobrog tena

U novom video snimku koji je popularna pevačica Dženifer Lopez postavila na društvenoj mreži Instagram, njena sestra pokušava da je uveri da idu u provod uz alkohol.

“Pokušava da me nagovori da počnem da pijem”, kaže Dženifer u kameru.

Ovaj video skreće pažnju na malo poznatu činjenicu da 46-godišnja zvezda ne pije alkohol.

“Mislim da to uništava kožu. Naravno, tokom proslava, ljudi kažu da se ne može nazdraviti vodom, tako da nazdravim alkoholom i popijem gutljaj”, rekla je Lopez za medije.

Ovo je bio povod da se Women’s Health Magazin zapita da li je upravo apstinencija od alkohola razlog za njen dobar izgled.

Love my baby sis…lol #shemakesmesmile #sisterlove #familia

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo) on

Dermatolog Džil Vejbel kaže da je konzumiranje alkohola jedan od najčešćih okidača stanja koje uzrokuje da koža bude upaljena, crvena i osetljiva, jer alkohol uzrokuje proširenje krvnih sudova. Međutim, dugotrajna šteta od alkohola dolazi od dehidracije.

“Hidracija je ključ kada se radi o održavanju zdrave kože”, kaže Vejbel i dodaje da dehidrirana koža bore čini vidljivijim.

Međutim, nisu efekti svih vrsta alkohola isti. Vejbel preporučuje da se izbegavaju pića sa dosta šećera, jer previše šećera čini da koža stari brže.

Ukoliko se ne možete da se odreknete alkohola, ali želite da imate zdravu i lepu kožu, Vejbel savetuje umerenu konzumaciju alkohola i istovremeni unos vode. Stručnjakinja kaže da je najbolje potpuno izbegavati alkohol, ali da ukoliko to ne želite, ne biste trebali da pijete više od dve čaše vina kako bi vaša koža ostala zdrava i lepa.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike