U trendu

Malo nege svakog dana

Predrasude da muškarci nisu zainteresovani za posete salonima lepote i da malo vremena odvajaju za negu lica i tela davno su prevaziđene. Na svetskom tržištu pojavljuje se sve više kozmetičkih preparata namenjenih upravo muškom polu. Muškarci se interesuju i za masažu, depilaciju, manikir, kao i za tretmane lica.

Mnogi kozmetički tretmani mogu zainteresovati savremene muškarce. Setite se samo nerviranja koje doživite ukoliko imate problema sa urastanjem dlaka; to se može otkloniti bez mnogo muke – najjednostavnijim čišćenjem lica penom za umivanje, što kompletno zadovoljava kožu i uklanja neprijatnost. Otekline i podočnjaci ispod očiju takođe su nam veliki neprijatelj, ali i za njih ima leka, bilo da se radi o losionima za lice, dnevnim ili noćnim kremama.

Pored toga, na tržištu se mogu pronaći i kreme koje štite od klimatskih uslova, koje vraćaju vlažnost, što je sada, pored popularnih klimatskih uređaja, svima neophodno. One pružaju kompletnu zaštitu čak i od sunčevih zraka. Imajte na umu da se leto opasno približava i da se treba što bolje pripremiti. Tretmani lica koji uključuju pranje, piling, napajanje lica parom, uklanjanje mitisera, dezinfekciju i masažu lica učiniće da se osećate lepše i privlačnije, a o zdravstvenim efektima da i ne govorimo. Naravno, sve ide u skladu sa stručnim ljudima koji znaju koji tretman odgovara vašoj koži. To što smo muškarci ne znači da imamo isti kvalitet kože.

Naravno, predrasude ponekad učine svoje, te se tako određeni broj muškaraca opredeljuje za tretman kod kuće. Ni to nije loša ideja ukoliko se stekne navika vođenja računa o svojoj koži. Ukoliko imate problem sa navikama, dopustite svojim devojkama ili prijateljicama da vam u tome pomognu. Neka vam one odaberu kreme ili losione, energetske šampone za tuširanje, hidratantne kreme posle tuširanja, dezodoranse sa dugotrajnim dejstvom i ostale „mazalice“ koje vam mogu biti od koristi. Prihvatite žensku pomoć – kada je nega u pitanju, one su tu ipak majstori.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.