najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Naučite sina

U procesu odrastanja svaki muškarac je u nekom trenutku svog života imao priliku da čuje neke korisne savete od svog oca. Jedna od prvih stvari koje treba znati jeste to da stisak ruke treba da bude čvrst i odlučan i da prilikom rukovanja uvek treba gledati osobu pravo u oči. Sećate se tog saveta? A da li se sećate i priče o tome da treba biti samostalan i da treba brzo misliti, jer ćemo u suprotnom stalno zavisiti od nekoga? Naravno da je pamtite. To su neke stvari koje se jednom nauče i koje se nikada ne zaborave, kao kada znate da nije sramota priznati grešku i da na sopstvenim greškama treba učiti.

Jedna od stvari koje treba naučiti muško dete jeste i to da sukobe treba izbegavati. Najlakše je potući se, ali to ne znači da ne treba pronaći način da se umiri osoba koja traži kavgu. Ako se takvoj osobi kaže: “Smiri se”, ona će se samo još više razbesneti. Najbolje je pustiti kavgadžiju da se minut ili dva izduva, a onda mu mirnijim glasom saopštiti jedno kratko: “U redu, daj da pokušamo da rešimo to mirnim putem”.

Kada se stigne do perioda seksualne aktivnosti, prva stavka koja mora da se savlada jeste obavezno korišćenje kondoma. Pri tom klincu treba objasniti i kako se kondom pravilno koristi. Drugim rečima, neka na paketiću obavezno proveri rok trajanja i neka ga nikada ne čuva u džepu ili u novčaniku. Konstantno izlaganje pritisku ili visokoj temperaturi može ga oštetiti. To znate vi, to treba da zna i vaš sin.

Što se tiče žena, to je tema s kojom će sam morati da se suočava kada za to dođe vreme, ali ne bi bilo loše skrenuti mu pažnju na to da ume da pokaže saosećanje i da se prema ženama uvek ophodi s puno poštovanja, a da ljubav bude ono što će nesebično pružati. I, naravno, obavezno mu skrenite pažnju na nekoliko važnih sitnica kao što su pravilno vezivanje kravate, ostavljanje bakšiša, zamena osigurača, sijalice, gumice na slavini, kontrolisanje ulja u automobilu ili zamena probušene gume.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike