U muškom ormaru

Postoje odevni predmeti koje bi svaki savremeni muškarac pre ili kasnije morao da ima u svom ormaru. Neki od njih su adekvatni za posebne prilike, neki su spremni za svakodnevno nošenje, ali bez njih se jednostavno ne može zamisliti modni život savremenog muškarca.
Da počnemo od samog starta – bela košulja dugih rukava je osnovni komad muške elegancije; kao stvorena za odelo, ali i za nošenje uz farmerke za ležerniji stil.
Bilo bi zgodno da u svom ormaru imate i tanak džemper s okruglim ili "V" izrezom, koji možete da nosite veći deo godine. On odlično ide u kombinaciji s košuljom ispod, dok uz "V" izrez možete kombinovati i običnu pamučnu majicu. Što se tiče farmerki, bilo bi dobro da imate nekoliko tamnoplavih ili plavih neispranih farmerki ravnog kroja, koje nikada ne izlaze iz mode.
Još jedan odevni predmet zbog svoje jednostavnosti postaje neophodan u muškom oblačenju. Reč je o belim majicama kratkih rukava. One mogu da posluže i kao majice za spavanje, i za odlazak u teretanu, a mogu se nositi i ispod košulje ili džempera. Kad je reč o sportskoj odeći, potrebno je da imate i trenerku, ali trudite se da ne bude sasvim klasična. Najpoželjniji model trenerke jeste onaj koji može da se nosi u svakodnevnoj varijanti, pa i da se u njoj ode na piće. Po mogućstvu, neka bude u svetloj boji.
Što se tiče odela i kravata, jedno dobro odelo u kojem ne izgledate suviše uštogljeno je više nego poželjno. Pri izboru kravata trudite se da one svojom jednostavnošću odgovaraju na više tipova košulja i različitih prilika.
Kad je reč o obući, ne može se bez elegantnih cipela, bilo da je reč o poslovnoj prilici ili privatnoj. Odaberite model koji nije previše u špic, jer onda možete da ga kombinujete na više načina.
Na kraju – naočare za sunce. Nema potrebe da kupujete ekstravagantne primerke, klasičan crni okvir i kvalitetna crna stakla su sve što treba da imate kako biste mogli da ih nosite više sezona.

Ostavite komentar