U trendu

Daleke a pristupačne destinacije

Izaberite relativno pristupačne destinacije, gde u potpunosti možete iskoristiti svoj novac.
Grad Fes u Maroku. Zašto ići: Fes se smatra kulturnom prestonicom Maroka, manje je komercijalan i manje skup od Marakeša. Gde odsesti: tradicionalne kuće s vrtovima zovu se riads i skrivene su iza masivnih vrata u Medini, srednjovekovnom utvrđenom gradu. Možete odsesti u "Dar El Hana", gde imaju tri spavaće sobe, ili u "Dar Seffarine", gde imaju ručno rađene bakarne lavaboe i prelep pogled na Medinu. Gde jesti: većina restorana nudi marokansku tradicionalnu kuhinju, što podrazumeva blago kuvana jela poslužena preko kus-kusa. Možete sedeti na terasi restorana "La Kasbah", s koje se pruža prelep pogled na Medinu ili ići do "Dar Roumana" – hotela koji drži poznati šef kuhinje.
Budimpešta u Mađarskoj. Zašto ići: Budimpešta je manje skup i manje istražen grad od drugih zapadnoevropskih metropola. U njoj se nalazi prelep zamak, a reka Dunav deli grad na dva dela – Budim i Peštu. Gde odsesti: zgrada Opere i muzeji nalaze se u centu Pešte, ali boravak u Budimu može biti jeftiniji. Hotel "Astra" je u centru Budima, ali i nedaleko od centra Pešte. Hotel "Vadvirag Panzio" nalazi se u blizini brežuljaka u Budimu, ali ćete morati da idete autobusom do grada. Gde jesti: probajte kafu i kolače u popularnom "Ruszwurm"-u. Za večeru probajte tradicionalni Tabani Terasz. Restoran se nalazi ispod slikovitog zamka i još uvek ga u velikoj meri nisu otkrili turisti. Svinjske iznutrice s paprikom i krompirom su pravi specijalitet, a staju oko 14 dolara.
Buenos Ajres u Argentini. Zašto ići: tu definitivno nećete moći da odolite svoj toj umetnosti, hrani i muzici. Gde odsesti: hotel "Five Cool Rooms" zapravo ima 17 soba; tu možete doručkovati na terasi na krovu. Ili isprobajte "Art Hotel", koji je u kraju Barrio Norte, pokraj dela grada gde je sahranjena Eva Peron. Gde jesti: možete dobiti visokokvalitetan odrezak za manje od deset dolara na gotovo bilo kom mestu. Pokušajte u restoranu "Campo Bravo", ali spremite se da malo sačekate. Kako lokalno stanovništvo večera tek posle 21 čas, uzmite sendvič dok čekate večeru.
Grad Kusko u Peruu. Zašto ići: u vezi s Peruom često se pominje samo Maču Pikču, ali i Kusko je predivno mesto. Sagradile su ga Inke. U njemu se mogu videti zgrade u španskom kolonijalnom stilu, a nalazi se visoko u Andima. Gde odsesti: Kusko je zaustavna tačka za bekpekere, što znači da ima dosta jeftin smeštaj. "Nisos Hotel", koji svojim profitom hrani siromašnu decu u Kuskou, nalazi se blizu centra grada. Gde jesti: restoran "Pachapapa" preko puta crkve San Blas jedan je od mnogih ležernih restorana na ulici. Tamo možete probati gradski specijalitet – zamorca. Ako vam se to ne sviđa, probajte Inka gril.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)