najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Nipošto nakon raskida

Još uvek vam je teško i da pomislite na to, a još teže da izgovorite – ali raskinuli ste. Manje je bitno da li ste vi ostavili dečka ili devojku, ili su oni ostavili vas – ako vam je do te osobe bilo imalo stalo, raskid boli. Sad treba preživeti i oporaviti se. Valja preživeti taj grozan bol i saznanje da više niste u srećnoj vezi. Prilikom preživljavanja, zbog bola koji osećate, moguće je napraviti neke greške – u trenutku kada ih pravite, čini vam se da će vam olakšati bol, ali vas zapravo samo još više povrede. Zato, evo šta nipošto ne treba činiti nakon raskida.

Ne zovite bivšeg dečka ili devojku! Posle raskida, osećate se usamljeno i napušteno (osećaj napuštenosti može da se javi čak i ako ste vi inicirali raskid). Zato vrlo lako možete poželeti da bivšeg dečka ili devojku ipak zadržite u svom životu – ali, ako ih pozovete, samo ćete zvučati jadno i očajno. Ruke dalje od telefona! Takav poziv vam nimalo ne bi pomogao, samo biste se posle toga osećali još bednije.

Ne pokušavajte da slučajno ili “slučajno” sretnete bivšeg dečka ili devojku. Lako se može desiti da oni samo okrenu glavu na drugu stranu, na neki drugi način vas “iskuliraju” – ili, još gore, kažu vam nešto ružno, što uopšte ne želite da čujete. Kad osetite želju da vidite bivšeg ili bivšu, može da pomogne da napišete na listu papira šta biste sve želeli da im kažete (taj list ćete posle baciti, tako da slobodno možete da napišete šta god vam padne na pamet) – tako ćete olakšati dušu.

Ako se ipak desi da sretnete bivše, i to još u tuđem zagrljaju, “kulirajte”! Bez bežanja, jer ćete tako samo pokazati da vam je i dalje previše stalo. Ako ih uopšte pozdravljate, javite im se običnim “ćao” i nipošto nemojte ništa ružno reći ili učiniti njihovom novom dečku ili devojci. Ako to učinite, samo ispadate jadnik i luzer i blamirate se pred svima. Jednom kada se dovoljno udaljite od njih, slobodno besnite ili se okačite najboljoj drugarici oko vrata i isplačite.

Bivši dečko ili devojka su vas pozvali da se vidite? Odbijte ih! Ako trčite da se nađete s njima kad god vas pozovu, prepuštate im kontrolu nad vašim životom – plus, još gore, mogu da vas dožive kao sredstvo za sopstvenu razonodu, kao jadnicu ili jadnika koji trčkaraju za njima. Odbijte poziv ili se s njima vidite samo onda kad i vi to želite, i to na javnom mestu, dok ste okruženi sopstvenim prijateljima.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike