U trendu

Može li Novak da zadrži prvo mesto do kraja godine?

Novak Đoković počeo je 218. nedelju na čelu svetskog tenisa, ali njegova prednost nije ubedljiva kao što možda to trenutno deluje, prenose sportski mediji.

Srpski teniser ima na ATP listi 4.695 bodova više od drugoplasiranog Endija Marija, ali na godišnjoj rejs listi ima ’samo’ 2.055 bodova više od Škotlanđanina.

Rezultati koje je Novak ostvario na kraju prošle godine osvtaljaju nadu Mareju da će možda uspeti do kraja 2016. da prestigne srpskog tenisera i prvi put u karijeri dođe do prve pozicije.

Ipak, u ovom trenutku mnogo bliži osvajanju prvog mesta na kraju godine je Đoković koji je već četiri puta u karijeri završavao godinu na čelu i u slučaju novog uspeha izjednačio bi se sa Federerom i Konorsom koji su takođe pet puta godinu završavali na prvoj poziciji.

Novak je prošle godine osvojio titule na turnirima u Pekingu, Šangaju, Parizu i Londonu i ukupno do kraja godine brani 3.800 bodova.

Endi Marej brani samo 1.160, tako da Britanac ima određenu šansu do kraja godine ukoliko uđe u sjajnu formu i osvoji nekoliko vezanih trofeja.

Mnogo je veća verovatnoća da će Đoković završiti godinu na prvoj poziciji, a mnogi već sada ističu da će Mari najbolju šansu da preuzme prvo mesto imati u martu 2017.

U svakom slučaju, sve zavisi od Novaka Đokovića i rezultata koje će postići na preostalim turnirima do kraja godine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar