U trendu

Proricanje sudbine po mesecu rođenja (1)

U narodu postoji verovanje da je detetu „suđeno“ kako će proživeti život i kada će umreti u zavisnosti od meseca u kom je rođeno. Zato se često i kaže „suđeno mu da tako prođe“, ili pak „rođen je pod srećnom zvezdom“. Ovo proricanje sudbine od rođenja do smrti po mesecu rođenja u narodu se zove „roždanik“.

Januar

Muško dete

To je dete niskog rasta, crnomanjasto, bistro, vredno, pričljivo i snalažljivo. Neće govoriti ono što misli.

U januaru će mu se desiti nešto značajno, biće srećan, a u februaru će imati uspeha u radu. U junu će bolovati od teške bolesti, ali će ozdraviti.

Oženiće se vrlo mlad. Ako se bude oženio u julu, žena će ga voleti. Ženiće se dva puta. Decom, međutim, neće biti zadovoljan – praviće mu probleme.

Posle tridesete godine, nastupiće mu srećan period života. Trebalo bi ipak da se čuva vode. Ako preživi 30. godinu, živeće do 90. Sudbonosni mesec mu je avgust.

Žensko dete

Viće lepa i pričljiva. Imaće muža, ali i ljubavnika. Zbog dece će imati neprilike. Bolovaće u 3, 16. i 26. godini. Doživeće srećnu starost. Živeće 76 godina.

Februar

Foto: Norm_Bosworth/Pixabay.com
Foto: Norm_Bosworth/Pixabay.com

Muško dete

Biće osrednjeg rasta, pljosnatog nosa, punih usana. Ako bude učio školu, imaće veliki ugled u društvu. Biće gostoljubiv. Što bude kupio, brzo će i prodati. Zaradiće posekotinu na glavi – povrediće se gvožđem. Trebalo bi da se čuva grmljavine. U lovu će imati uspeha. Može ga napasti zmija, ali ga neće ujesti. Ako mu neko nanese nepravdu, dugo će to pamtiti.

Sudbonosni mesec mu je februar. U februaru bi trebalo da započne poslove, jer će mu svaki rad doneti uspeh. U novembru će biti teško bolestan, ali će ozdraviti.

Ženiće se dva puta. Sa već udatom ženom pobeći će od kuće, ali će se vratiti. Deca će mu praviti probleme i zadavati brige. Sa drugom ženom dočekaće starost.

Život mu se može podeliti na više faza: ako preživi 9. i 28. godinu, živeće 90 godina.

Žensko dete

Biće lepa, smeđa, rumena, skladnog stasa, blagog pogleda. Dobiće beleg na usni. Biće bistra i vrlo iskrena. Zbog te iskrenosti, imaće neprilike.

Trebalo bi da se čuva „prijatelja“. Imaće srećan život i dobru decu. Samo će zbog jednog deteta imati probleme i brige. Biće verna svom mužu i drugi muškarci neće je interesovati.

Biće bolesna u 3, 5, 10, 25. i 30. godini i ako ih preživi, bolovaće i u starosti, ali će živeti 84 godine.

Mart

Foto: PublicDomainPictures/Pixabay.com
Foto: PublicDomainPictures/Pixabay.com

Muško dete

Imaće velika usta. Biće pametno i bistro dete. Biće pošten, ljutit, hrabar. Baviće se naučnim radom, postaće slavan. Biće u stanju i život za drugog da žrtvuje i to će mu doneti slavu. Proputovaće svetom, dolaziće u neprilike, ali će iz njih i izaći.

Brat će mu učiniti nešto nažao. Treba da se čuva lošeg društva. Zadobiće beleg na glavi i na butini.

Dvaput će se ženiti. Sa prvom ženom neće biti dugo u braku i neće imati decu, dok će sa drugom imati decu i biti srećan. Mesec mart mu je srećan. Živeće duže od braće i roditelja. Mesec avgust mu je nesrećan – tad će imati štetu i bolovaće.

Poslove bi trebalo da počinje u septembru i novembru – tad će imati uspeha. Život mu se deli na tri dela: ako preživi 7. i 22. godinu, živeće 79 godina. Sudbonosni mesec mu je oktobar, tada će umreti.

Žensko dete

Nežnog je lica i smeđih očiju. Svakom će se dopasti, blage je naravi i bolešljiva. Poštena je, dobra domaćica. Bolovaće u 6, 12, 18. i 36. godini. Ako preživi 36. godinu, živeće 92 godine.

April

Foto: Jedidja/Pixabay.com
Foto: Jedidja/Pixabay.com

Muško dete

Plavokos, visokog čela, stidljiv, dobre naravi, osrednjeg rasta. Vredan, društven, ženskaroš, oštrog pogleda, sitnog lica. Savete od drugih neće ni tražiti ni slušati, nastojaće da bude veran i pošten.

Mesec april doneće mu dobitak. Protivnik je prevara. Ako se rodi noću, obogatiće se, ako se rodi danju, biće siromah. Činiće dobro drugima, ali će njemu malo ko činiti.

Januar i februar su mu srećni meseci. U njima treba da započinje poslove – imaće uspeha. Oženiće se mlad, živeće duže od roditelja. Imaće uglavnom žensku decu.

Život mu se deli na dva dela: ako preživi 3. godinu, preživeće i 85. Neće trpeti plave osobe. Bolovaće od glave. Umreće u novembru.

Žensko dete

Pljosnatog lica, krupnih očiju, debeljuškasta, pričalica. Trebalo bi da se čuva vatre – od nje će se uplašiti. Imaće beleg na grudima i glavi. Dete će joj doneti tugu, ali i radost. Život će proživeti dobro. Bolovaće u 1, 15, 24. i 36. godini. Ako preživi 36. godinu, živeće 80 godina. Bolovaće od stomačnih bolesti i glave.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar