U trendu

Da se dogovore i otklone nedoumice zaposleni, Hubač i Savić

BEOGRAD – Upravni odbor Narodnog pozorišta pozvao je danas deo ansambla drame i ostale zaposlene, upravnika i smenjenog v.d. direktora Drame da u neposrednom kontaktu i mirnim putem razjasne sve nedoumice i otklone nesporazume.

UO NP će smatrati legitimnim jedino dogovor koji se postigne na zakonit i Statutom utvrđen način, piše u preporuci UO Narodnog pozorišta u Beogradu, objavljenog na sajtu te kulturne ustanove.

Upravni odbor Narodnog pozorišta u Beogradu održao je danas sednicu i između ostalog konstatovao da je u trenutku održavanja sednice Željko Hubač preuzeo rešenje i ponudu upravnika i potpisao aneks ugovora o radu kojim se premešta na mesto dramaturga, kao i da je Jug Radivojević preuzeo rešenje i ponudu upravnika i potpisao ankes ugovora kojim se premešta na mesto direktora Drame Narodnog pozorišta.

Upravni odbor takođe konstatuje da je Jug Radivojević poslao mejl upravniku kojim za sada na pravni način nije odbio rešenje, ponudu upravnika i aneks ugovora kojim se postavlja na mesto direktora Drame Narodnog pozorišta u Beogradu.

Takođe UO NP je konstatovao da su sve pravne radnje obavljene na zakonit i statutaran način i da nije doveden u pitanje umetnički profil i doseg dosadašnjih predstava Drame Narodnog pozorišta.

UO Narodnog pozorišta u Beogradu takođe konstatuje da je smenom v. d. direktora Drame Željka Hubača i imenovanjem, pa javnom ostavkom Radivojevića, došlo do nezadovoljstva dela ansambla Drame Narodnog pozorišta u Beogradu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.