U trendu

„Nula“ i „Dolina Jeze“ sutra otvaraju Bitef – Prolog

BEOGRAD – Performansom savremenog cirkusa „Nula“, u produkciji Cirkusfere, i potom izvođenjem predstave „Dolina Jeze“ u režiji Štefana Kegija, u koprodukciji čuvenog Rimini Protokola i minhenskog Kameršpilea, sutra uveče na beogradskom Skveru Mire Trailović biće otvoren Bitef – Prolog.
Do 14. septembra, u Bitef teatru i na Skveru Mire Trailović u Beogradu, pod sloganom „Na ivici budućnosti“, publika će moći da prisustvuje pozorišnim predstavama, stručnim i naučnim tribinama i raznovrsnom pratećem programu.
U glavnom programu Prologa našla se predstava „Biti Arijela F“ u produkciji Teatara Vidi, realizovane u koprodukciji sa kompanijom autora Simona Sena, vizuelnog umetnika iz Ženeve.

Zbog velikog interesovanja publike, ali i smanjenog kapaciteta sale Bitef teatra kako bi se postigla fizička distanca između gledalaca, obe produkcije će imati po više izvođenja, snimci predstava će se dodatno emitovati na ekranu na otvorenoj sceni Bitefa na Skveru Mire Trailović gde će biti organizovan prateći i drugi programi Bitefa.

U subotu, 12. septembra, prvog dana Bitef-Prologa, na otvorenoj sceni Bitefa na Skveru Mire Trailović u 18 časova biće održana promocija knjige Vere Konjović „Čekajući Bitef“, posvećene tradicionalnom programu „Bitef na filmu“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.