U trendu

Održana naučna konferencija u Muzeju nauke i tehnike

BEOGRAD – Značaj uloge i povezivanja nauke i društva i značaj nauke u svakodnevnom životu, samo su neke od tema naučne konferencije „Zauvek radosnali – Naukom za budućnost“ koja je održana danas u beogradskom Muzeju nauke i tehnike.

Konferencija je okupila 15 istaknutih naučnika u Srbiji u oblasti prirodnih nauka, kao i više od 200 posetilaca iz medicinskog, akademskog, javnog i korporativnog sektora.

Konferenciju su organizovali Centar za promociju nauke, Muzej nauke i tehnike i kompanija Merck.

Ina Bulat, direktorka kompanije Mercj u Srbiji kazala je da je svrha konferencije da se ukaže na potrebu za novom vezom između nauke i društva.

„Želimo takođe da naglasimo ulogu koji naučnici igraju u širenju našeg shvatanja sveta i da građane upoznamo sa razvojem nauke.

Današnju konferenciju pratile su brojne interaktivne izložbe , predstavljanje inovacija u u nauci i institucija koje pomažu razvoj nauke u Srbiji.

Prvi panel „Naučne prekretnice u medicini i pogledi ka budućnosti“ vodili su akademik Nebojša Lalić i profeosr Aleksandar Stefanović, profesorka Jelena Drulović, profesor Goran Milašinović i Siniša Radulović i profesor Saša Živić.

Na drugom panelu „Nauka u Srbiji danas“ govorili su predstavnici Instituta za hemiju, tehnologiju i metarulgiju, Instituta za primenu nuklearne energije INEP, Instituta za biološka istraživanja „Siniša Stanković“, Instituta za nuklearna istraživanja „Vinča“ i Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.