U trendu

Partizan prošao Budućnost, sledi spektakl sa Olimpijakosom

Fudbaleri Partizana plasirali su se u narednu, 3. rundu kvalifikacija za Ligu šampiona pošto su večeras u revanš meču u Podgorici odigrali nerešeno 0:0 sa ekipom Budućnosti.

Partizan će u trećem kolu igrati protiv grčkog Olimpijakosa.

Početak utakmice pripao je domaćoj ekipi koja je više napadala, naročito po bokovima i u jednom trenutku činilo se da će odbrana Partizana na čelu sa Ćirkovićem i Vulićevićem kapitulirati.

Podgoričani su najbolju priliku propustili u 34. minutu – Vlaisavljević je posle ubacivanja Raspopovića sa desne strane šutirao ka suprotnom uglu Kljajićevog gola, ali je na sreću crno-belih lopta pogodila stativu.

Igrači Partizana revanširali su se domaćinu „svojom“ stativom i to u 42. minutu – Janković je dobro izveo prekid ali je Ostojić pogodio samo okvir gola.

Drugo poluvreme umesto da je donelo življu igru i šansu, potpuno je uspavalo gledaoce.

Budućnost je pokazala da nema kvalitet za vrhunsko evropsko takmičenje, dok su ofanzivci Partizana, u prvom redu Leonardo i Đurđević bili pomalo odsečeni u napadu a malo više i nezainteresovani za pravljenje pravih akcija za gol.

Najbolje šanse domaći su imali u 80. minutu kada je Mitrović posle kornera promašio čist zicer, a onda je Vlaisavljević u narednom minutu takođe ostao nedorečen.

Partizan je mogao i do pobede u 82. kada se probudio ubojiti tandem Đurđević – Leonardo ali je šut mladog reprezentativca Srbije u finišu sa desetak metara iskosa sa leve strane bio izblokiran.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.