U trendu

U Parizu neki novi Novak Đoković!

Od trenutka kada je legao u šampionsko srce na pariskoj šljaci, kao da više nije ustajao. Pad Novaka Đokovića počeo je osvajanjem „Kupa musketara“ prošle sezone, a sve što mu je bilo na srcu zbog godina odricanja da bi stigao do životnog cilja, mesecima je pokušavao da pretvori u ljubav koju šalje na tribine. Ali, sve manje se udarao pesnicom u grudi, a sve više gubio mečeve, titule, prvo mesto na listi.

Posle četiri vezana grend slema, doživeo je krah na Vimbldonu, poražen je u finalu Ju-Es opena i sapleo se već u drugom kolu Australijan opena. Srpski teniser je u Bulonjskoj šumi izgubio put, a godinu dana kasnije na istom mesto traži povratak na šampionsku trasu.

Drugi grend slem sezone počinje u nedelju u Parizu, a juriš ka 13. velikoj tituli biće trka s mnogo prepona, pošto već u polufinalu ide na Rafaela Nadala. Marej i Vavrinka će se boriti u drugom delu žreba, a Federer će uz kokice kraj televizora pratiti kako njegovi glavni konkurenti za titulu Vimbldona troše poslednje kapi znoja na kraju sezone na šljaci.

Novak Đoković je u Pariz došao rasterećen i željan tenisa, s namerom da pokaže što više, prenose Novosti.

– Ogromno je zadovoljstvo vratiti se na Rolan Garos, posle godinu dana od velikog uspeha koji sam dugo godina priželjkivao, za koji sam puno radio i koji sam na kraju ostvario prošle godine, nakon nekoliko finala zaredom – premotao je Novak film lepih uspomena na uvodnoj konferenciji za štampu.

Pre godinu dana je podigao pehar, a sada je sve novo, od opreme, do trenera. Sledi ulazak u drugu epohu.

– Ušao sam u novo poglavlje svog života. Nekako se simbolično numerološki podesilo, da se novine dešavaju oko mog rođendana. Verujem da je to sve s nekim razlogom. Nadam se da ću na ovom turniru uspeti da pružim najbolje ovogodišnje izdanje. Ne želim da imam prevelika očekivanja, da sebi nabacujem nepotreban pritisak i stres, kojih ionako već ima, jer je to sastavni deo našeg sporta – rekao je Nole.

Sve oči sada su uprte u Agasija, uz pitanje da li će moći da dodatno ohrabri našeg asa.

– Prisustvo Andrea u Parizu, sada i zvanično kao trenera, me veoma inspiriše i motiviše da izvučem maksimum iz sebe i primenim neke savete koje je on već podelio sa mnom u ovih nekoliko dana – kaže Novak.

Prošlogodišnji osvajač „Kupa musketara“ ističe da Agasi može mnogo da mu pomogne.

– Nažalost, neće biti u mogućnosti da ostane ceo turnir, ali i ovih sedam-osam dana koliko ćemo provesti zajedno, zaista su mi jako značajni. Bili smo na vezi dve nedelje, komunicirali smo preko telefona, ali kada se vidite uživo i provedete neko vreme zajedno, na terenu i van njega, stvari izgledaju i doživljavaju se potpuno drugačije. Već sam posle prvog dana imao mogućnost da osetim to što sam predosećao. Veoma brzo smo se povezali i razumeli. Drago mi je što sam sebi dao vremena i prostora da mi život pomogne na neki način. Da pronađem pravu osobu za mene u ovom trenutku. Ne mogu da se dosetim bilo koga ko bi mogao da bude idealniji, ne samo iz tehničko-teniske, već i iz ljudske perspektive. On je preživeo veliku tranziciju u svom životu i može da podeli to vredno iskustvo sa mnom.

Osvrnuo se Nole i na opremu u kojoj će igrati.

– Nisam ja izabrao boje, već „Lakost“. Zbog rokova i ugovora s „Uniklom“ nismo stigli da detaljnije razvijemo dizajn za ovaj turnir i Vimbldon. Ali, već od kraja godine i početka sledeće, imaćemo više vremena da razradimo zajedničke linije. Na Rolan Garosu ću igrati u crnom šortsu i beloj majici, s štraftama koje su u bojama francuske zastave. Ali, to su boje i srpske zastave, tako da ide u prilog jedno drugom. Veoma sam ponosan što sam deo „Lakost“ familije. „Lakost“ nije samo popularan u Francuskoj, već u celom svetu, a i u Srbiji. Sećam se da je u plakaru mog oca uvek bilo „krokodila“. To je vrlo specifičan i prepoznatljiv brend po sportskoj eleganciji. Osećam se vrlo ugodno u njemu – rekao je Novak.

Novakov put do odbrane trona počinje protiv tridesetjednogodišnjeg Španca Marsela Granjoljersa (76). Već u sledećem kolu protivnik bi mogao da mu bude Janko Tipsarević (61), koji se u prvom meču sastaje sa Žoaom Souzom (57) iz Portugalije.

Do finala, u kome bi mogli da ga čekaju Endi Marej (1) ili Stan Vavrinka (3), Novak bi, kao 2. nosilac, mogao prethodno za protivnike da ima Dominika Tima (6) u četvrtfinalu, Rafaela Nadala (4) u polufinalu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.