najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

Imaju pare i mogu da biraju: Gde vole da provedu odmor Švajcarski turisti?

Švajcarski turisti, uglavnom naklonjeni klasičnim turističkim destinacijama, u prvom polugodištu ove godine najviše su putovali u Njujork, London i Pariz, i dok je “big epl” i dalje izbor broj jedan, ostali veliki američki gradovi izgubili su na popularnosti, pokazuje istraživanje portala Hotels.com.

Bangkok i Milano sve su cenjenije destinacije među švajcarskim turistima, navodi se u studiji, a prenosi švajcarski list 24 sata.

Uz izuzetak Njujorka, ostale američke destinacije su u prvoj polovini tekuće godine izgubile na popularnosti ne samo kod Švajcaraca, već i kod turista iz još nekih evropskih zemalja, poput Nemačke, otkriva se u istraživanju.

I dok je Las Vegas i dalje omiljen među švajcarskim turistima, drugi gradovi, poput Majamija ili San Franciska bili su manje popularni u posmatranom razdoblju.

Los Anđeles, koji je u prvom polugodištu prošle godine zauzimao 18. mesto među vodećim turističkim destinacijama, ove godine više ne figuriše među top 20.

Gradovi koji su zabeležili najveći skok u popularnosti, jesu Bangkok i Milano, zauzevši 15. i 9. mesto, respektivno. Novi gradovi koji su se našli na listi 20 najpopularnijih za švajcarske putnike su Ko Samui (Tajland) i Lisabon.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike