U trendu

Osnaživanje menadžera i preduzetnika cilj SAM-a za 2022.

BEOGRAD – Promocija Srpske asocijacije menadzera (SAM), edukativni sastanci i aktivnosti širom Srbije, osnaživanje menadzera i preduzetnika, podrška mladima, kao i promocija poslovnih praksi planovi su SAM za 2022, rekao je danas predsednik SAM Dragoljub Damljanović na 15. sednici ovog Udruženja.

On je u izjavi za Tanjug rekao da je Asocijacija u 2021. godini uspešno pokrenula i realizovala mnogo značajnih aktivnosti i inicijativa, iako je i prethodna godina, kao i 2020, bila godina izazova zbog pandemije korona virusa.

Istako je da je njegovo Udruženje uspelo da održi finansijsku stabilnost i da raste sa brojem čclanova, uz očuvanje dobre reputacije među partnerima.

„I u 2022. nastavljamo sa posvećenim radom, razvojem, uz odgovornost prema široj zajednici i mladima. Solidarnost i podrška, uz deljenje znanja i iskustva, kao i želja da se kreira bolje okruženje i bolja
budućnost za nove generacije ostaje naš prioritet i u ovoj godini“, kazao je Damljanović.

Izrazio je zadovoljstvo što je većina članova SAM uspela da sačuva svoje zaposlene i svoje biznise i dodao se nada da će one industrije koje su najviše pogođene pandemijom uspeti da se ove godine povrate punim kapacitetom.

Na pitanje kako je pandemija uticala na menadzere i rukovodeći sektor Damljanović je kazao da je epidemija korona virusa donela brojne promene u ovom domenu.

„Pandemija je donela brojne promene, ispratili smo prodaje kompanija,
svedočili udruživanjima preduzetnika i tranzicijama mnogih iz korporacijskih u preduzetničke vode. Neki naši članovi odlučili su se za nastavak karijera u inostranstvu, dok su se drugi vratili u Srbiju zarad novih projekata“, naveo je on.

Naglasio je da je rad kod kuće podstakao razvijanje određenih delatnosti i adaptaciju poslovanja novim radnim uslovima, ali je dodao da je za čitavu privredu i biznis neophodno da se situacija sa epidemijom što pre stabilizuje.

Najavio je da će jedan od prioriteta SAM u narednom periodu biti regionalizacija Udruženja – da svoj krug delovanja proširi na gradove širom Srbije, kao što su Niš, Zrenjanin, Novi Sad i drugi.

Takođe, Damljanović je kazao da će Udruženje nastaviti sa posvećenim radom, razvojem i edukacijom, uz odgovornost prema široj zajednici i mladima.

„Solidarnost i podrška, uz deljenje znanja i iskustva, kao i želja da se kreira bolje okruženje i bolja budućnost za nove generacije ostaje naš prioritet i u ovoj godini“, poručio je on.

Sednica je održana u beogradskom hotelu „Hilton“, a izvršna direktorka SAM-a Jelena Bulatović predstavila je za Tanjug aktivnosti koje su obeležile 2021. godinu.

Navela je da je godinu za nama obeležila kontinuirana i aktivna podrška menadžerima u pronalaženju najefikasnijih načina za
održavanje posla i zaposlenih, obeležavanje 15 godina postojanja SAM-a i decenije godišnjih nagrada, razmena znanja i iskustva kroz različite edukativne programe i doprinos unapredenju poslovnog okruženja.

„U prethodnoj godini uspešno je pokrenuta SAM Akademija, edukativni program za menadzere, koji se i ove godine nastavlja, sa ciljem dodatnog jačanja veština i znanja menadžera“, istakla je Bulatović.

Navela je da je SAM akademija, zahvaljujući reprezentativnim predavačima, kroz 18 predavanja u osam modula, stavila fokus na deljenje znanja i iskustva, kao i za otvaranje prilika za mlade menadžere.

Bulatović je objasnila da edukacija na akademiji traje pet meseci i da je prošle godine imala 26 polaznika, koji kroz ovaj edukativni program dobijau sertifikate.

Takođe, ona je rekla da su u 2021. godini uspešno pokrenute inicijative za podršku preduzetnika i naglasila da je jednan od projekata podrška preduzetnicima pružena kroz interaktivna predavanja sa vodećim liderima uspešnih kompanija i vlasnicima biznisa.

Prema njenim rečima kroz različite netvrking dogadaje poput Junskog susreta, kao i kroz brojne aktivnosti i inicijative obeleženo je i 15 godina postojanja Asocijacije.

Poseban doprinos širenju odgovornosti i podrške društvu, dat je i kroz komunikacionu kampanju sprovedenu u saradnji sa Francusko-srpskom privrednom komorom, a u cilju promocije imunizacije
stanovništva, rekla je direktorka Asocijacije.

„Podrška, širenje saradnje i negovanje kontinuirane edukacije su posebno znacajni ciljevi koje uspešno kroz godine razvijamo. Stvaranje lidera 21. veka je misija kojoj smo vrlo posvećeni“, istakla je Bulatović.

Ona je dodala i da SAM promoviše ostvarivanje dobrih poslovnih rezultata, rad na sopstvenom razvoju uz podršku drugima, unapređenje okruženja u kome danas živimo i poslujemo, ali i očuvanje poslovnog i životnog okruženje za generacije koje dolaze.

„Kao Udruženju nam je vrlo važno da rastemo u broju članova, ali to mora biti samo uz kvalitet – da privlačimo one koji žele da unapreduju i sebe i druge. Nadamo se da ćemo u 2022. imati mogucnosti da se što više srećemo i razmenjujemo znanja, informacije i pozitivnu energiju“, istakla je Bulatović.

Navela je da je Asocijacija na kraju 2021. imala 440 članova, a da je njih 100 učestvovalo na današnjoj sednici.

Podsetila je da je krajem prošle godine održan SAM Gala događaj, na kojem su dodeljene nagrade za izuzetne menadzere.

Današnjoj sednici predsedavao je predsednik Skupštine SAM Rade Rakočević, a sednica je održana u cilju predstavljanja postignutih rezultata SAM, planova za 2022. godinu i biranja novih članova i pozicija u Udruženju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.