U trendu

Počela izgradnja kolektora u Vranjskoj Banji

VRANJSKA BANJA – Potpredsednica vlade i mnistarka građevinarstva Zorana Mihajlović prisustvovala je danas početku izgradnje fekalnog kolektora za otpadne vode u Vranjskoj banji u vrednosti od 2,6 miliona evra, a rok za završetak radova je 15. septembar 2019. godine

Mihajlovićeva je tokom posete Pčinjskom okrugu, istakla da se u Vranju i okolini realizuju projekti vredni 30 miliona evra i da je u prethodnih nekoliko godina u tom okrugu otvoreno oko 3.000 novih radnih mesta i da je cilj države da se i na jugu zemlje živi bolje.

„Svi zajedno poslednjih godina činimo sve da jug ne bude siromašni jug već razvijeni jug“, naglasila je ministarka i istakla da se ulaže novac u razvoj putne i komunalne infrastrukture, bez koje nema razvoja.

Kako je rekla, samo u Vranju i okolini je u vodosnabdevanje uloženo sedam miliona evra.

Ukupna dužina kolektora u Vranjskoj banji biće 7.763 metara. U Vranju su ranije već izgrađena tri kolektora, a danas je sa početkom izgradnje četvrtog kolektora počela realizacija druge faze projekta, nakon koje će uslediti izgradnja fabrike za preradu otpadnih voda u Vranju.

Nemačka razvojna banka KfW sa 14,3 miliona evra finansira projekte za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadne vode i izgradnju kolektora u Vranjskoj Banji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.