U trendu

Božović (DS): Penzionerima mora biti vraćeno ono što im je oduzeto od 2014.

Poslanik Demokratske stranke (DS) Balša Božović ocenio je danas da ukidanje zakona o privremenom smanjenju penzija neće penzionerima doneti pravdu niti će im vratiti otetu imovinu.

„Predložene izmene zakona o PIO pokazuju da režim namerava da održi stanje u kom primanja penzionera u Srbiji zavise od milostinje i dobre volje onih koji su na vlasti, a ne od njihovog radnog veka i onoga što su uplaćivali u penzioni fond“, ocenio je Božović u pisanoj izjavi.

Povodom današnje sednice parlamenta na kojoj će se raspravljati o ukidanju zakonskih odredbi po kojima su penzije smanjene 2014. godine, Božović je podsetio da su opozicione stranke ranije predlagale da se osim ukidanja zakona o smanjenju penzija tom delu stanovništva vrati sve što im je oduzeto u tom periodu.

„Penzije su imovinsko pravo, one nisu penzionerima dodeljene proizvoljno nego su ih sami tokom godina uplaćivali i niko nema pravo da im ih oduzme, baš kao što niko nema pravo da drugome oduzme deo stana ili posegne u njihov novčanik ili bankovni račun i uzme onoliko novca koliko želi“, dodao je on.

Poslanik DS je upozorio da ne samo što uzete penzije neće biti vraćene već će ubuduće njihova visina zavisiti od „dobre volje i marketinških potreba nekoga iz vlasti“.

„Nećemo odustati od toga da se ono što je oteto penzionerima mora vratiti i da im penzije moraju biti baš onolike koliko su zaradili. Nećemo pristati na to da se ono što im se duguje nikada ne vrati i da ih sada ponižavaju tražeći od njih da zaborave hiljade dinara koje su im oduzete. Već smo jednom vratili ono što se dugovalo penzionerima, vratićemo ponovo“, naveo je Božović

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar