U trendu

Čedomir Jovanović: Vlast i opozicija da otvore dijalog o Ustavu, Kosovu, ulasku u NATO

Lider Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović pozvao je danas vlast i opoziciju u Srbiji da otvore dijalog o najvažnijim temama i u drugi plan stave „strančarenje i partijske rovove“.

On je saopštio da „najava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će u društvu otvoriti dijalog o promeni Ustava i rešavanju problema na Kosovu predstavlja nešto na čemu LDP insistira godinama“.

LDP, medjutim, insistira da se ovaj najavljeni dijalog „ne izgubi u spletkarenju, večitim najavama nečega što se ne dešava, dnevno-političkim obračunima do istrebljenja i političkim ratovima bez ikakvog rezultata“, rekao je Jovanović.

On je upozorio i da će, u suprotnom, svi ostati zapamćeni kao „još jedna generacija političara koja je potrošila vreme gradjana i ostavila probleme koji će dočekati svakoga ko u Srbiji nešto bude pokušao da uradi u budućnosti“.

„I vlast i opozicija moraju da razumeju da nas medjusobni obračuni i sukobi, koji samo dodatno polarizuju i troše društvo, onemogućavaju da o najbitnijim temama za budućnost Srbije razgovaramo i u drugi plan stavimo strančarenje i partijske rovove“, rekao je lider LDP-a.

On je naveo i da su „pitanje promene Ustava, kosovski problem, čuvanje celovitosti BIH i mira na tom prostoru, ubrzane evropske integracije i otvaranje dijaloga o ulasku Srbije u NATO pitanja koja će odredjivati ne samo našu budućnost, nego budućnost čitavog regiona“.

Dodao je da opozicija ne može više da dozvoli da bude isključena iz svih društvenih dogadjanja, jer je svrhu svog postojanja svela na to da sama sebi bude dovoljna.

„Umesto nudjenja alternative vlasti… ona je postala poligon za jalovost i frustracije svih otpadnika od vlasti ili onih koji ne znaju ni šta bi radili kada bi na vlast došli“, naveo je lider LDP-a.   

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.