U trendu

Damjanović (SRS): Ustavni sud da poništi rezultate izbora i da do jeseni raspiše nove izbore

Potpredsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Miljan Damjanović zatražio je na današnjoj konferenciji za novinare ispred Ustavnog suda da ta institucija poništi rezultate parlamentarnih izbora održanih u junu i da do jeseni raspiše nove izbore na kojima će se birati narodni poslanici.

Damjanović je kazao da u skladu s tim SRS početkom septembra kreće u novu predizbornu kampanju.

„Danas smo ovde da zatražimo od predsednika ovog režimskog suda da konačno bude predsednik Ustavnog suda i da postupa po pravu i pravdi, po Ustavu i zakonima Republike Srbije i da ujedno poništi sramnu odluku koju su potpisale tri sudije, Vladan Petrov, Tamaš Horkec i Snežana Marković, da su nenadležni po pitanjima u izbornom sporu, odnosno žalbi SRS, da se ponište izbori i izveštaji o ukupnim rezultatima o izboru narodnih poslanika i dodele mandata poslanicima jer je i jedno i drugo uradjeno i protiv Ustava i protiv zakona“, rekao je Damjanović.

On je poručio predsednici Ustavnog suda Snežani Marković da još jednom pogleda kakve su odluke donele sudije, i rekao da je današnji zahtev ujedno i upozorenje režimu i „njihovim institucijama koje na silu pokušavaju da kontrolišu“.

„Ne pretimo, ali tražimo da se uvede poštovanje zakona i Ustava Republike Srbije“, rekao je i pozvao predsednicu Ustavnog suda da odabere vreme i televiziju za TV duel, na kojem će zajedno učestvovati.

Damjanović je rekao da neće odustati od ovog zahteva i da će, ukoliko ne dobiju adekvatan odgovor u najkraćem mogućem roku, nastaviti sa daljim aktivnostima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.