U trendu

DJB: Nestanak novinara iz Bele Crkve podsetnik u kakvom bezakonju živimo

Pokret Dosta je bilo (DJB) ocenio je danas da je nestanak novinara Stefana Cvetkovića iz Bele Crkve, koji je istraživao ubistvo lidera Gradjanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, „još jedan podsetnik na to u kakvom bezakonju živimo i da nam državu vode ljudi koji su otvarali šampanjac kada je ubijen premijer Zoran Djindjić“.

DJB je u saopštenju naveo da je taj incident „dokaz je da je u gušenju istine i sprečavanju obaveštenosti gradjana sve dozvoljeno“.

„Nema gradjanina Srbije kojem prva asocijacija na ovu vest nisu Ćuruvija i Stambolić. Ubistvo Olivera Ivanovića još uvek nije rešeno, a slučaj je proširen novom nepoznanicom. Likvidiranog političkog oponenta i nestalog novinara u potrazi za istinom, izmedju ostalog, povezuje i to što su bili na udaru političkog linča i sudskih tužbi članova vladajuće SNS“, piše u saopštenju.

DJB je pozvao policiju da što pre pronadje novinara Stefana Cvetkovića i rasvetli sve okolnosti njegovog nestanka.

Policijskoj stanici Bela Crkva noćas je prijavljeno da se u Beogradskoj ulici u tom mestu nalazi parkirano putničko vozilo na kome su otvorena vozačeva vrata i upaljena svetla. Policija je na licu mesta utvrdila da je reč o vozilu koje koristi novinar Cvetković.

MUP Srbije saopštio je da angažovao više organizacionih jedinica koje tragaju za nestalim novinarima iz Bele Crkve Stefanom Cvetkovićem, kao i da se obavlja pretraga šireg terena gde je pronadjeno vozilo koje je on koristio.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.