U trendu

Dosta je bilo traži da Vučić odmah podnese ostavku na mesto predsednika SNS

Pokret „Dosta je bilo“ zatražio je danas od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da odmah podnese ostavku na mesto predsednika Srpske napredne stranke (SNS), a ne tek početkom 2019. godine, kako je najavio. 

„Juče je predsednik Srbije u emisiji Ćirilica na TV Hepi rekao da će ostavku na mesto predsednika SNS-a podneti 2019. godine. Predsednik Srbije je ovim obavestio gradjane Srbije da će nastaviti da krši Ustav, baš kao svojevremeno i Boris Tadić, ali će biti bolji od Tadića utoliko što ga neće kršiti ceo svoj mandat, već samo pola mandata“, navodi se u saopštenju.

Taj pokret je podsetio da je prethodni predsednik Tomislav Nikolić imao dovoljno državničkog sluha pa je, po izboru za predsednika, podneo ostavku na mesto predsednika partije i prepustio ga aktuelnom predsedniku Srbije. 

Čak je i Tomislav Nikolić imao dovoljno državničkog sluha, pa je u trenutku kada je izabran za predsednika Srbije, podneo ostavku na mesto predsednika svoje partije i tada ga prepustio upravo sadašnjem predsedniku.

„Predsednik Srbije nije smeo da položi zakletvu, a da pre toga nije podneo ostavku. Zahtevamo od predsednika SNS-a i Srbije i da podnese ostavku na mesto koordinatora svih službi bezbednosti, da prestane da se meša u rad Vlade, obavlja i dalje funkciju premijera, uredjuje medije i targetira samo njemu znane neprijatelje, i počne da radi u korist svih gradjana Srbije“, naveo je taj pokret. 

„Dosta je bilo“ je ocenio da Vučić mora da bude predsednik svih gradjana a da onda ne može da ostane na čelu SNS jer time „vredja 65 odsto punoletnih gradjana Srbije koji na poslednjim izborima nisu glasali za njega“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.