U trendu

HRT se ogradila od novinara Aleksandra Stankovića

Hrvatska radiotelevizija (HRT) ogradila se saopštenjem od svog novinara, Aleksandra Stankovića, autora emisije „Nedeljom u 2“ zato što je, kako navode, u više navrata domovinski rat doveo u vezu sa „građanskim ratom“.

“Hrvatska radiotelevizija (HRT), poštujući Ustav Republike Hrvatske i Deklaraciju o Domovinskome ratu Hrvatskoga sabora, ograđuje se od stavova iznesenih u emisiji Neđeljom u dva 19. novembra u kojoj je voditelj Aleksandar Stanković u više navrata Domovinski rat doveo u vezu s “građanskim ratom’, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se navodi i da u Deklaraciji o Domovinskome ratu stoji da je „na Republiku Hrvatsku oružanu agresiju izvršila Srbija, Crna Gora i JNA s oružanom pobunom dela srpskoga pučanstva u Republici Hrvatskoj” i ističu da su „temeljne vrednosti Domovinskoga rata jedinstveno prihvaćene od celoga hrvatskog naroda i svih građana Republike Hrvatske”.

Hrvatska radiotelevizija ističe i da su svi novinari i zaposlenici javnoga medijskog servisa obavezni objektivno i nepristrano da rade i da poštuju pozitivne zakonske propise Hrvatske, a tako i one koji se odnose na Domovinski rat i stvaranje današnje slobodne, suverene i demokratske Republike Hrvatske.“

Inače, suspenziju Aleksandra Stankovića od HRT-a su zahtevali hrvatski veterani.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)