Sve laži o raspadu SFRJ

„Srbija je danas jedina država bivše Jugoslavije, pored Makedonije, koja je još uvek multinacionalna. S druge strane, u svim državama koje je NATO uzeo u protektorat (Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Kosovo), izvedeno je gotovo potpuno etničko čišćenje.

Foto: Beta

Foto: Beta

Koliko su tačno mediji izveštavali o Jugoslaviji? Da li su s pravom predstavili NATO rat kao „humanitarni“ rat? Da li su velike sile imale tajne strategije? Da li su mediji lagali šireći ratnu propagandu?

Danas odgovaramo na ova i mnoga druga pitanja koja niko nikada nije smeo da postavi. Hajde da se podsetimo istorije koja bi zapravo trebalo da se nalazi u udžbenicima.“ (dragon x)

Da li je rat počeo 1991. godine, otcepljivanjem Slovenije i Hrvatske od Jugoslavije?

Da li je Nemačka namerno izazvala građanski rat?

Nemačka politika prema Jugoslaviji je upravo ono što je izazvalo rat. Stručnjaci su na to i upozorili. Zašto je nastao građanski rat?

Da li su SAD zaista bile „pasivne i nezainteresovane“ za vreme ovog rata?

Koji je bio cilj tog rata?

Da li su Svetska banka i MMF pomogli pri uništenju Jugoslavije?

Da li su mediji pogrešno predstavili Tuđmana i Izetbegovića?

Da li su mediji krili suštinsku istoriju i geografiju Bosne i Hercegovine? (dragon x)

Napišite i Vi šta mislite o ovoj temi na Forumu Krstarice…

Pogledajte komentare (2)

2 komentara

  • Ana

    Cilj raspada je bio da se poniste rezultati 2 svetskog rata,i da se izvrnu cinjenice o tome ko je kroz istoriju bio zlocinac a ko posten narod. Amerikanci su isti kao i Nemci,malo je falilo da nemacki bude zvanicni jezik tamo,a u 2 svetskom su vagali dugo kome da se priklone,tako da je njihovo ponasanje ocekivano

  • Običan Srbin

    Treba biti uporan i stalno i neumorno ponavljati pravu istinu o dešavanjima u razbijanju SFRJ. Pisati knjigem naučne radove, snimati filmove,… itd. Ako su bili jači ne znači da treba da ćutimo,…

Ostavite komentar

Oznake